Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu
Janne
Urpunen
janne.urpunen@ess.fi

Kommentti: Suomen ylivoima uhkaa ringeten tulevaisuutta

Marjukka Virta kuuluu ringeten tähtipelaajiin. Kuva MM-finaalista vuodelta 2016. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Suomi voitti viime viikonloppuna seitsemännen peräkkäisen ringeten maailmanmestaruuden. Mestaruuteen vaadittiin kaksi voittoa Kanadasta, ja vaahteralehtiset kaatuivat yhteismaalein 16–5.

Suomi oli otteluissa täysin ylivoimainen, vaikka joukkueen päävalmentaja Timo Himberg sanoikin mestaruuden ratkettua Kanadan olleen jälkimmäisessä kohtaamisessa “varmaan jollain tavalla parempi”.

Kyse oli kohteliaisuudesta tai muuten yrityksestä nostaa Kanadan esitys parempaan valoon. Nähty ylivoima ei nimittäin tee lajille hyvää.

MM-kisoihin osallistui Suomen ja Kanadan lisäksi Ruotsi, Tšekki ja USA, mutta niiden taso on niin kaukana kahdesta parhaasta, ettei kolmikolle anneta edes mahdollisuutta pelata mestaruudesta.

Laji ei voi retostella laajalla kansainvälisellä kilpailulla, mutta Suomen seitsemän peräkkäistä kultaa on joka tapauksessa kova suoritus. Peli on kuitenkin kanadalaisten kehittämä.

Suomi on jäänyt MM-hopealle viimeksi Albertassa 2002. Kanadalaisten on nostettava nopeasti pelaamisensa tasoa tai muuten kansainvälinen kilpailu kuolee.

Se hyvä puoli Suomen ylivoimasta on, että suomalaisjuniorien on mahdollista nähdä maailman parasta ringetteä viikosta toiseen kotikulmillaan. Lahdessa Sinitakkeja vastaan asettuvat niin Lapinlahden Anne Pohjola ja Marjukka Virta kuin Raision Susanna Tapanikin. Kolmikko muodosti Burnabyssa Suomen ykkösvitjan ja oli täysin pitelemätön. Launeella maailmanmestareita odottaa tiukempi vastus.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi