Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

KymiRingin MotoGP-kisojen lipunmyynti alkoi kunnon kiihdytyksellä: "VIP-lippujen myynti suorastaan räjähti käyntiin"

Lahden ja Kouvolan alueen hotellit on jo myyty täyteen, mutta pääkaupunkiseudulla on vielä tilaa. Visit Lahdelta arvioidaan, että Airbnb-paikkojen määrä nousee lähempänä h-hetkeä.

Kaksipyöräisten kuninkuusluokka MotoGP™ saapuu heinäkuussa Suomeen. Lipunmyynti Iitin KymiRingillä ajettaviin kisoihin on alkanut. Kuvassa rataa testaa englantilainen ratamoottoripyöräilijä Bradley Smith. Kuva: Lauri Ilola

KymiRingin heinäkuisten MotoGP 2020 -kisojen lipunmyynti alkoi tiistaina vilkkaana, ja VIP-lippujen myynti suorastaan räjähti käyntiin, kertoo Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki.

– Liput tulivat myyntiin kello 12, ja kello 20 illalla peruslippuja on myyty 7 000 kappaletta ja VIP-lippuja 800, ja myynti on nousussa koko ajan. Olemme tosi tyytyväisiä ensimmäiseen päivään, Mäki sanoo.

Aivan kaikkien lippujen kuten fanilippujen myyntiä ei vielä ensimmäisen päivän iltana saatu tietoon, mutta varsinkin sunnuntain liput ovat käyneet kaupaksi hyvää vauhtia.

KymiRingillä on 30 000 istumapaikkaa ja 35 000 seisomapaikkaa eli päiväkohtainen kapasiteetti on 65 000 katsojaa. Emilia Mäen mukaan kapasiteettia voidaan tarvittaessa kasvattaa 100 000:een avaamalla muutama vara-alue.

– Yhtiön näkökulmasta olemme tyytyväisiä, jos kisoissa käy kolmen päivän aikana 75 000–85 000 ihmistä, Mäki sanoo.

Jos kisoihin saapuu 75 000 henkeä, aluetalousvaikutus on vajaat 30 miljoonaa euroa.

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan osakilpailu ajetaan KymiRingillä 10.–12. heinäkuuta ensimmäistä kertaa.

MotoGP-kuume näkyy jo alueen majoituskapasiteetin täyttymisenä. Mäki kertoo, että Lahden, Vierumäen, Kouvolan ja Haminan hotellit ovat jo täynnä, joista "Kouvola täyttyi jo ajat sitten". Myös Kotkan hotellihuoneet alkavat olla täyteen varattuja.

– Olen kuullut, että kisat näkyvät jonkun verran myös pääkaupunkiseudun hotellien varauskirjoissa, Mäki sanoo.

Tiistaina Trivagon kautta löytyi Lahteen kyseiselle ajalle enää Villa Lakeview Golf Takkulassa hintaan 3 900 euroa yö. Ebookersin kautta palvelu tarjoaa kohteita Hämeenlinnasta ja Riihimäeltä, kun hakee yöpaikkaa Lahdesta MotoGP-kisojen aikaan.

Lahden Mukkulassa toiminut leirintäalue suljettiin vuonna 2015. Kaupunki muutti alueen tapahtumapuistoksi, jossa on toistaiseksi järjestetty vain yksittäisiä tapahtumia, kuten Summer Up -festivaalit. Kuva: Lahti Region

Helpotusta majoituspulaan tarjoaa ainakin Suomen Moottoripyörämuseo, joka on vuokrannut Lahden Mukkulan tapahtumapuiston majoituskäyttöön KymiRingin MotoGP-tapahtuman ajaksi.

– MotoGP-turistit tarvitsevat asuinpaikan, ja me teemme tapahtumapuistosta sellaisen. Laskimme, että noin tuhat ihmistä pystymme ottamaan. Otamme alueelle asuntoautoja ja motoristeja, jotka haluavat telttailla, yrittäjä Riku Routo kertoo.

Moottoripyörämuseo järjestää Mukkulassa yöpyville bussikuljetuksen kilpailupaikalle ja takaisin.

– Varmaan osa motoristeista haluaa ajaa itse perille. Teemme aamupalat ja illalla järjestämme humppaa Ace Cornerilla. MotoGP-turistit ovat kiinnostuneita myös museostamme.

Tapahtumapuisto on leirintäalueena noin puolen viikon ajan. Valmista telttakylää kisavieraille ei pystytetä.

– Motoristien joukossa on elämäntapaintiaaneja, jotka tulevat vuonna 1973 ostetun teltan kanssa.

Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki. Kuva: Katja Luoma

Visit Lahden toimitusjohtaja Raija Forsman sanoo, että Airbnb-paikkojen määrä tulee varmasti nousemaan lähempänä h-hetkeä.

– Tilaa saattaa olla vielä myös alueen mökeissä ja leirintäalueilla. Tapahtuma luo yrittäjyyttä myös pop up -hotellien muodossa. Mutta jos haluaa varmistaa hotellimajoituksen, kannattaa tarkistaa pääkaupunkiseudun tilanne. Sieltä järjestettäneen bussi- ja junakuljetuksia tapahtuma-alueelle, Forsman sanoo.

Suomessa järjestettävissä MotoGP-kisoissa ajetaan MotoGP-, Moto2- ja Moto3 -luokat. MotoE-sarja vahvistetaan myöhemmin. Liput kisatapahtumaan maksavat noin 25 eurosta yli 200 euroon kappale. Alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi alueelle aikuisen seurassa.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi