Lahden Suunnistajat -37 on ehdolla vuoden urheiluseuraksi - "Vahvuutemme on se, että järjestämme toimintaa ihan jokaiselle"

Lahden Suunnistajat -37 tarjoaa harrastusmahdollisuuksia kaikenikäisille ja -kuntoisille suunnistajille. Mirja Hussain

ESS

Lahden Suunnistajat -37 on ehdolla vuoden urheiluseuraksi. Kaksi muuta ehdokasta ovat voimisteluseura Lahjan Tytöt ja jalkapalloseura Pallo-Iirot. Vuoden urheiluseura valitaan 16. tammikuuta Urheilugaalassa.

– Ehdokkuus on tunnustus itsessään ja kertoo vahvasta ja hienosta työstä, mitä lajimme parissa olemme tehneet jo useiden sukupolvien ajan, seuran toiminnanjohtaja Minna Kauppi kertoo tiedotteessa.

Vuonna 2019 urheiluseura -palkinnon teemana on yhteisöllisyys, mikä korostuu Lahden Suunnistajien toiminnassa. Lahden Suunnistajat -37 on kaikenikäisille ja -kuntoisille harrastusmahdollisuuksia tarjoava seura, jonka toiminnot pyörivät lähes täysin talkoovoimin. Seuratyön keskiössä ovat erityisesti matalankynnyksen toiminta lapsille, laadukas nuorisovalmennus ja panostus huippusuunnistukseen.

– Vahvuutemme on ehdottomasti se, että järjestämme toimintaa ihan jokaiselle. Lasten ja aikuisten suunnistuskoulut, nuorten ja aikuisten valmennusryhmät, iltarastit ja kilpailut liikuttavat satoja ihmisiä viikoittain. Tänä vuonna aloitetut sprinttirastit ja lasten hauskat ilmaistapahtumat ovat tuoneet lajimme metsistä kaikkien ulottuville, Kauppi kertoo.

Vahva talkooilmapiiri on näkynyt suurtapahtumien järjestämisessä, kuten viime vuonna Jukolan viestissä Hälvälässä, ja siihen myös panostetaan.

– Seurassamme on sellainen kulttuuri, että kaikki jäsenet edustusurheilijoistamme lähtien pyritään houkuttelemaan aktiivisesti mukaan myös talkoisiin. Kun kaikki osallistuvat, myös kunnioitus tekijöitä kohtaan kasvaa ja samalla ihmiset kunnosta ja iästä riippumatta tutustuvat toisiinsa paremmin. Se luo erityistä yhteisöllisyyttä, mitä muualla ei kovin usein näe, Kauppi hehkuttaa.

Seura on tehnyt töitä erityisesti viestinnän ja näkyvyyden eteen viimeisen vuoden aikana.

– Somekanavamme ovat erittäin aktiiviset ja tuovat monipuolisesti esiin sitä työtä, mitä jäsenet rakkaudesta lajiin päivittäin tekevät. Meillä on myös aktiivista yhteistyötä muun muassa koulujen ja eri medioiden kanssa, joten saamme pikkuhiljaa tuotua esiin upeaa lajiamme hienona ja mielenkiintoisena urheilu- ja liikuntamuotona. Seurassamme on tällä hetkellä mahtava meininki, ja se näkyy varmasti myös ulospäin, Kauppi uskoo.

Turkulainen Lahjan Tytöt on yli tuhannen jäsenen voimisteluseura, joka tarjoaa voimistelua kaiken ikäisille kuntoilijoille ja kilpailijoille. Raumalainen Pallo-Iirot on puolestaan lähes tuhannen harraste- ja kilpapelaajan jalkapalloseura.

Vuoden urheiluseura palkitaan Urheilugaalassa 10 000 euron stipendillä ja Uuno-pokaalilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Ironman-triathlon on peruttu tältä vuodelta
 2. Heinolassa hälytys suurpalosta, kohteen tutkiminen käynnissä
 3. Mihin mahtaa läjä lävähtää? Olga ja Joutsi päättävät kesäisen laidunloton voittajan
 4. Maskit ovat paikoin lopussa Lahdessa, täydennystä luvassa lähipäivinä – "Kertakäyttöisten suusuojien saatavuus on tällä hetkellä taattu"
 5. Helmi Säästöpankin ja Sysmän Säästöpankin yhdistyminen varmistui
 6. Auto hyytyi ohituskaistalle Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti Joutjärven liittymän kohdalla
 7. Lahden torilla kotimaisen mustikan hinta on laskenut edellisvuodesta – katso, miten Lahti sijoittui neljän kaupungin hintavertailussa
 8. F1-kuljettaja Valtteri Bottakselle jatkosopimus – Mercedes-tallin mukaan sopimus ulottuu ainakin kauden 2021 loppuun
 9. Lahden keskustaan avataan kokkeja myöten venäläinen ravintola
 10. Beirutin asukkaiden suru vaihtumassa vihaan surkeaa hallintoa kohtaan
 11. Kaavoittajan mukaan Lahdessa sijaitsevan Tapanilakodin yksikön toiminta on asemakaavan vastaista – Kädenväännön toinen osapuoli on kannellut viranomaistoiminnasta
 12. THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20 – koronatestien näytteenottopisteet ruuhkautuneet
 13. Hiroshimasta ja Nagasakista 75 vuotta, kynttilät syttyvät Lahdessa ja Vääksyssä
 14. Radiomäellä järjestetään tänä iltana yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 15. Lukijalta: Katkaisuhoitoon pääsee Päijät-Hämeessä nopeasti, kuntoutukseen voi olla viive

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.