Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Asikkalan Voimistelun cheer-toiminta siirtyy osaksi lahtelaista LCS:ää

Valmentajien toiveet ratkaisivat siirtymisen Asikkalan Voimistelusta LCS Panthersiin. Toiminta jatkuu silti Vääksyssä, josta LCS etsii nyt sopivia tiloja.

LCS Panthers on harjoitellut omassa vuokrahallissaan LCS Areenassa viime vuoden alusta lähtien. Seuran lahtelaisista joukkueista vain cheer-tanssijoukkueet harjoittelevat muualla kuin seuran hallissa, koska tarvitsevat maton sijaan kovan alustan. Kuva: Sami Kuusivirta

Asikkalan Voimistelun cheerleading-toiminta siirtyy ensi vuonna osaksi lahtelaista LCS Panthersia. Vuodenvaihteessa siirtyy seuran kilparyhmä ja syyskauden alussa myös muut ryhmät.

Siirron kimmokkeena ovat erityisesti Asikkalan valmentajien toiveet.

– Meillä ei ole mitään syytä seisoa edessä, koska tärkeintä on, että palvelemme mahdollisimman hyvin nuoria asikkalalaisia harrastajia, sanoo voimisteluseuran puheenjohtaja Riikka Lamminpää-Teivainen.

Tavoitteena on edelleen edullinen ja matalan kynnyksen harrastaminen myös Vääksyssä. LCS Panthersin puheenjohtaja Henrietta Aarnikoivu

Asikkalan Voimistelu on yleisvoimisteluseura, ja seuran valmentajat haluavat saada tukea cheerleadingin erikoisseurasta.

– Valmentajat näkevät sen tuomat edut. Siellä pystytään keskittymään enemmän valmentajien kouluttamiseen ja ryhmissä kokeneet valmentajat voivat valmentaa nuorempia valmentajia, Lamminpää-Teivainen sanoo.

Asikkalan Voimistelun kaikki kuusi valmentajaa ovat seuran omia kasvatteja aivan pienestä pitäen. Osa heistä on harrastanut Lahdessa LCS:n kilpajoukkueissa ja palannut sitten omaan seuraan. Lamminpää-Teivainen kiittää valmentajia siitä, että he valmentavat Vääksyssä, vaikka eivät välttämättä enää asu siellä.

– He haluavat pitää omaa kotiseuraa pystyssä.

Asikkalassa ensimmäinen cheerleading-joukkue on perustettu jo vuonna 2000, ja vuodesta 2001 laji on ollut osa Asikkalan Voimistelua. Seurassa on yksi kilparyhmä ja kolme harrasteryhmää 6–12-vuotiaille. Harrastajia on yhteensä 80.

– Meiltä meni aiempina vuosina LCS Panthersiin tyttöjä, jotka ovat halunneet keskittyä kisatoimintaan. Nyt kolme vuotta meillä on ollut oma kisaryhmä Luminous. Se on niin tavoitteellinen, että se haluaa kilpailla enemmän, puheenjohtaja taustoittaa muutosta.

LCS haluaa harjoittelun cheer-matolle

Toiminta jatkuu seurasiirron jälkeenkin Vääksyssä, ja LCS Panthers on aloittanut sopivien tilojen etsimisen. Cheerleaderit harjoittelevat Asikkalassa toistaiseksi liikuntasalissa eli kovalla lattialla tai joustoparketilla.

– Haluamme, että LCS:n alaisuudessa on mahdollisuus harjoitella matolla. Siirtyvä kisajoukkue pääsee treenaamaan osan treeneistä LCS Areenalla täysikokoisella kisa-alueella siihen saakka, kunnes tila löydetään, LCS Panthersin puheenjohtaja Henrietta Aarnikoivu sanoo.

Lahden Sopenkorvessa yli 700 neliömetrin LCS Areenassa on cheer-mattoa noin 550 neliötä. Matto on lajissa tärkeä turvallisuustekijä erityisesti rasitusvammoja vastaan.

Vääksystä ei etsitä yhtä isoa tilaa, koska harrastajamäärä on paljon pienempi kuin Lahdessa. Koska LCS Areenan käyttövuorot ovat liki täynnä, on mahdollista, että LCS hyödyntää Vääksyn tulevaa tilaa lahtelaistenkin joukkueiden leireillä.

– Tavoitteena on cheerin harrastamiseen asianmukaiset, kehittymisen ja turvallisen treenaamisen mahdollistavat puitteet, Aarnikoivu sanoo.

Uudet tilat nostavat maksuja

Kausimaksut ovat Lamminpää-Teivaisen huolenaihe siirtymisessä lahtelaisseuran alaisuuteen. Asikkalan Voimistelussa cheerleadereiden kausimaksu on ollut huomattavasti edullisempi kuin LCS Panthersissa. Aarnikoivu ennakoi, että maksut nousevat jonkin verran, kunhan seura on saanut Vääksyn harjoitusolosuhteet kuntoon.

– Tavoitteena on edelleen edullinen ja matalan kynnyksen harrastaminen myös Vääksyssä. LCS:n nykyisiä maksuja ja Asikkalan Voimistelun maksuja ei voi suoraan verrata. Meillä esimerkiksi kisajoukkueiden kausimaksuun sisältyvät kisapuvut, henkiset valmennukset, leirit ja akrovuorot. Mini-ikäisistä lukien myös harrastejoukkueiden kausimaksuun sisältyy viikoittainen akrovuoro, Henrietta Aarnikoivu kertoo.

Lue myös: Ei mikään harmaa seinäkukkanen: Henrietta Aarnikoivu on luotsannut LCS Panthersin isoksi seuraksi
 

Aarnikoivu vakuuttaa, että kaikki seuraan tuleva raha siirretään toimintaan ja hintojen nostoa pyritään yleensäkin välttämään.

– Saimme LCS Areenan sillä, että säästimme, kun toimimme koulujen saleissa, hän muistuttaa.

Asikkalassa seurat eivät maksa lasten ja nuorten salivuoroista kouluissa. Se pätee Lamminpää-Teivaisen mukaan myös keväällä LCS:n vuoroilla, koska kilparyhmässä valtaosa on asikkalalaisia.

Vähäinen harrastustarjonta cheerin puolella

80 harrastajaa on paljon noin 8 000 asukkaan Vääksyssä. Cheerleadingia voikin sanoa paikkakunnalla tyttöjen pääharrastukseksi.

– Kaikki mahdolliset tytöt eskarista ysiluokkaan saakka ovat olleet mukana todennäköisesti jossain vaiheessa, jos ovat yhtään tanssillisia tai voimistelullisia. Tytöille ei ole Vääksyssä paljoa tarjontaa, Lamminpää-Teivainen sanoo.

Cheerleading vetää Asikkalaan tyttöjä myös lähikunnista. Esimerkiksi kilparyhmässä on tyttöjä myös Sysmästä, Padasjoelta ja Kuhmoisista.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi