Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Lahden Bay ei pystynyt parantamaan keilailun miesten SM-liigan kotikisassa

Konkari Jari Ratia antaisi mielellään nuoremmille tilaa Bayn joukkueessa. Nuori Roni Leskinen täyttikin paikkansa hienosti.

14-vuotias Roni Leskinen oli Bayn kuopus kotikisassa. Kuva: Mirja Hussain

Bay Lahti voitti sunnuntaina kotihallissaan Launeella keilailun SM-liigassa neljä ottelua viidestä, mutta ei pystynyt parantamaan asemiaan sarjataulukossa. Bay on liigassa viidentenä, kun runkosarjasta on pelattu kaksi viikonloppua eli puolet.

Lahden Juhani Tonteri oli sunnuntaina hyvällä pelipäällä. Hän oli koko joukon paras keskiarvolla 252,80. Simo Leskinen säesti keskiarvolla 231,20 ja kolmanneksi paras Bayn keilaaja oli Lassi Aalto keskiarvolla 225.

Bayn ottelukohtainen keskiarvo 1 108,80 oli päivän toiseksi paras, mutta sarjapisteiksi tulos ei taipunut parhaalla mahdollisella tavalla.

SM-liigassa ottelu pelataan viisimiehisillä joukkueilla niin, että joukkueen jokainen jäsen pelaa yhden sarjan. Kamppailu käydään mies miestä vastaan -systeemillä. Parin voittaja saa kaksi raskasta pistettä, tasapelistä molemmat yhden. Viiden pelaajan sarjojen yhteistuloksen voitosta joukkue saa kymmenen raskasta pistettä. Joukkueen sijoitus runkosarjassa määräytyy raskaiden pisteiden perusteella.

Varamiehillä vain yhteen tappioon

Lahden ainoa tappio sunnuntaina tuli Tampereen Keilakerholle 1 028–1 116. Lahtelaista ainoastaan Jari Ratia onnistui lyömään manselaisen, Henrik Puumalan 191–174, ja tuomaan joukkueelleen kaksi raskasta pistettä.

Leskinen ja Tonteri keilasivat molemmat 244 pistettä, mutta niillä ei raskaita herunut, kun Tampereen Petri Mannonen ja Petteri Salonen merkkauttivat molemmat 257. Raskaat menivät Tampereelle 18–2.

– Tämä oli vasta viikonlopun toinen tappio. Ihan hyvin ollaan pelattu siihen nähden, että joukkue on kovin varamiehinen, Ratia totesi.

Keilaseura Bayn joukkueessa pelasivat Kaaron Salomaa (vas.), Lassi Aalto, Roni Leskinen (selin), Jari Ratia ja Simo Leskinen sekä kuvasta puuttuva Juhani Tonteri. Kuva: Mirja Hussain

Ratian viikonloppu oli kaksijakoinen.

– Tänään oma peli on ollut tukkoista, mutta eilen kulki. Eilinen peli oli varmaankin teknisesti parasta, mitä olen tänä syksynä pelannut.

Ratia, 40, on jättänyt maajoukkuetehtävät muille, ja kesälomakin vierähti pitemmäksi kuin aikoihin.

– Pitkältä tauolta en päässyt heti treenirytmiin kiinni, ja se on näkynyt syksyn pelissä. En sano, että olisin jäähdyttelemässä, mutta panostus ei enää ihan ole sillä tasolla kuin voisi olla. Kilsoja on kuitenkin jo aika paljon mittarissa.

Leskinen ei kuvia kumarrellut

Ratia ei ollut mukana SM-liigan avauksessa Kuopiossa, joten Lahden viikonloppu oli konkarin ensimmäinen esiintyminen liigassa tällä kaudella.

– Olen sanonut, että olen käytettävissä, mutta mielelläni antaisin jo nuoremmille tilaa.

Nuortakin voimaa Bayn keltaisessa nutussa Launeella nähtiin. Joukkueen kuopus oli vasta 14-vuotias Roni Leskinen.

– Tämä on kova kilpailu noin nuorelle, mutta hienosti Roni on roolinsa täyttänyt. Olen iloinen siitä, että uutta nuorta tulee.

Leskinen ei kuvia kumarrellut.

– Omasta mielestä ihan hyvin on mennyt. Paljon paremmin kuin odotin, hän sanoi.

Bay esiintyi viikonloppuna kokoonpanossa Lassi Aalto, Roni Leskinen, Simo Leskinen, Jari Ratia, Kaaron Salomaa ja Juhani Tonteri. Rivistä olivat poissa Jesse Ahokas ja Teemu Putkisto, jotka pelasivat nuorten PM-kisoissa Islannissa.

SM-liigan kärjessä jatkaa Grankulla Bowlare sarjapistein 332. Tampere nousi 300 pisteellä toiseksi ja TPS Turusta on kolmas, 296. Leppävirran Mainarit pitää neljättä sijaa pistein 269. Bay kolistelee savolaisista neljän pisteen päässä.

Runkosarjan kolmas kierros pelataan helmikuun alussa Tampereella ja viimeinen Helsingissä huhtikuussa. Sarjan kolme parasta joukkuetta etenee finaaliturnaukseen.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi