Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Lahtelainen Pirkko Heinonen nimettiin karatetuomariksi Tokion olympialaisiin – laji ensimmäistä kertaa mukana olympialaisissa

Lahden Karaten Pirkko Heinonen on huipputuomari, joka tekee ensi vuonna historiaa, kun karate on ensimmäistä kertaa olympialaji. Kuva: Mirja Hussain

Lahtelainen Pirkko Heinonen on yksi viidestätoista tuomarista, jotka maailman karateliitto on nimennyt Tokion ensi vuoden kesäolympialaisiin.

Valinta on historiallinen saavutus Heinoselle ja hänen kollegoilleen, sillä Tokiossa karate on ensimmäistä kertaa mukana olympialaisissa eikä jatkosta ole vielä varmuutta.

– Valinta on tavoitteiden ja unelman täyttymys, joka on ollut haaveena jo pitkään. Valinta tuo myös mukanaan vastuun, tuomareilta odotetaan paljon. Kilpailuihin on lähdettävä nöyrällä asenteella – tuomiot otteluissa tulee antaa tarkasti, puolueettomasti ja perustellusti, Heinonen kertoo Suomen karateliiton tiedotteessa.

Ei ole sattumaa, että juuri Heinonen valikoitui huipputuomareiden ryhmään. Taustalla on kova työ, näytöt ammattimaisesta osaamisesta ja pitkiä tuomarointimatkoja ympäri maailmaa.

Lue myös: Olympiatoivo Keinänen on varttunut tatamin reunalla
 

Suomalaista karatekoista olympiapaikkaa Tokioon tavoittelee Titta Keinänen. Keinäsellä on vielä edessään raskas karsintakilpailujen rupeama. Olympiaranking-pisteistä taistellaan 6. huhtikuuta asti. Tämän jälkeen käydään vielä Pariisissa ylimääräinen olympiakarsintaturnaus, jossa kamppailevat ne urheilijat, jotka eivät saavuta paikkaa olympialaisiin rankingin kautta.

Tokion olympialaisten karatekilpailu käydään 6.–8. elokuuta 2020.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi