Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Kommentti: Mitä jos ihmenorjalaiset olisivat olleet mukana?

Antti Ihamäki (5) oli parhaana suomalaisena miesten kisan seitsemäs ja Jaakko Piesanen 11:s. Kuva: Juha Tanhua

Kun maastojuoksun PM-kisat pamahtivat käyntiin sunnuntaina Vierumäen Cooke golfkentän ympäristössä, keli oli kuin Oslossa vuonna 1982.

Niin kutsuttu hernerokkasumu valtasi juoksualueen. Jos oli juoksijoita vaikea bongata radalta, niin vielä vaikeampaa oli nähdä katsojia. Siihen oli sumun lisäksi myös toinen pätevä syy – heitä ei juuri ollut. Valmentajia, huoltajia, vapaaehtoisia ja lähiomaisia oli jonkin verran.

Kun Matti Nykänen otti Oslossa MM-kultaa, mäkimonttu oli pullollaan ihmisiä – karmeasta kelistä huolimatta.

Tähtiä tultiin aina katsomaan. Ja niin tullaan nykypäivänäkin. Olkoon laji sitten jääkiekko, jalkapallo, yleisurheilu tai mikä tahansa muu laji. Maailmantähdet liikuttavat kansaa. Siksi onkin pakko pohtia, kuinka paljon Vierumäellä olisi ollut huippu-urheilusta kiinnostunutta väkeä, jos lähtöviivalle olisivat ilmestyneet ihmenorjalaiset. Tarkoitan siis lähinnä Ingebrigtsenin veljestrioa Henrikiä, Filipiä ja Jakobia. Kun siihen soppaan lisäisi vielä Therese Johaugin, niin koko keitos voisi kiehua yli.

Mestarihiihtäjä voitti kesällä radalla Norjan mestaruuden 10 000 metrillä ja otti tovi sen jälkeen myös maastojuoksun maan mestaruuden. Tähtien ollessa paikalla, olisi helppo väittää, että järjestävän seuran Lahden Ahkerankin tilille olisi paukahtanut kunnon summa riihikuivaa.

Lue myös: Nuorille atleeteille on muitakin vaihtoehtoja kuin urheilulukio – urheilun ja opiskelun voi yhdistää myös Salpauksessa
Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi