Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Lahti Ringette taipui taistellen Lapinlahden Luistimelle

Viikonloppu ei tuonut täytettä Sinitakkien pistesäkkiin, mutta kapteeni Hennariikka Parviainen uskoo joukkueen päässeen pelillisestä kuopastaan.

Lahti Ringeten 16-vuotias Essi Sarmala on onnistunut debyyttikaudellaan jo kuudesti maalinteossa. Kuva: Katja Luoma

Ei tullut Lahti Ringeten pistepussiin viikonloppuna täytettä. Lauantaina joukkue hävisi yllättäen suurinumeroisesti Raisiossa. Sunnuntaina Lahdessa kotijoukkue taipui kovan taistelun jälkeen Lapinlahdelle 4–7 (2–0, 2–3, 0–2, 0–2).

– Meillä on ollut huonoja pelejä. Lumipallo on pyörinyt väärään suuntaan, mutta tänään (sunnuntaina) se saatiin pysäytettyä. Taisteltiin alusta loppuun. Vaikka pisteet jäi kaverille, olen todella ylpeä joukkueesta, sanoi kippari Hennariikka Parviainen.

Lapinlahden Luistin on Nokian Urheilijoiden ohella suurin suosikki Suomen mestariksi. Sunnuntaina Sinitakit näytti, että se on kykenevä sotkemaan sarjan kärkikuvioita.

Sarmala onnistunut debyyttikaudellaan jo kuudesti maalinteossa

Lahti aloitti terävästi ja meni Tanja Elorannan ja Niina Piiroisen maaleilla ensimmäisessä erässä 2–0-johtoon. Toisella vartilla vieraat tulivat tasoihin, kun peräti kolme lahtelaista kulutti yhtä aikaa jäähypenkkiä.

– Kaveri sai siinä pari helppoa, kun meillä oli ne jäähyt. Siitä noustiin ja pidettiin loppupelistä kiinni. Meiltä löytyy ratkaisijoita joka kentästä ja kentän joka osa-alueelta, vaikka osa pelaajista on alaikäisiä, Parviainen sanoi.

Hän nosti esiin Essi Sarmalan ja Katariina Ekin. Emäntien kolmannen maalin tykitti 16-vuotias Sarmala suoraan hyökkäyspään aloituksesta ja maalilla vuotta vanhempi Ek teki maailmanluokan torjuntoja.

Huitomista ja päin ajelua

Lapinlahdelle tuomittiin kovaotteisessa kamppailussa kahdeksan kakkosta, mutta siinä ei kapteenin mielestä ollut tarpeeksi.

– Tuomarit olivat luokattomia. Ei kukaan halua pelata tällaista ringetteä. Mailalla huidottiin ja päin ajaminen ei todellakaan kuulu pelin henkeen. Tuollainen tuomarilinja aiheuttaa vain loukkaantumisia.

Lahden päävalmentaja Kari Ollila ei halunnut ottaa kantaa tuomaritoimintaan.

– Siitä ei kuitenkaan pääse mihinkään, että vastustaja pääsi peliin mukaan kakkoserän jäähysumassa. Kolmannessa ja neljännessä erässä ei enää päästy yhtä hyvin maalintekopaikoille kuin kahdessa ensimmäisessä.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi