Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Pelicans SB:n puheenjohtaja hallihankkeesta: "Jos meillä ei olisi mitään hajua rahasta, emme olisi julkistaneet tätä"

Pelicans SB on valmis rakentamaan myös ilman kaupunkia yhtenä tilojen käyttäjistä. "Lahtelaisilla satanen on varmasti kipuraja", sanoo toiminnanjohtaja tuntitaksasta.

Havainnekuvassa liikuntahallin ensimmäinen kerros, jossa sijaitsisi neljä isoa liikuntatilaa. 1. kerroksessa olisi 6 000 neliötä, 2. kerroksessa 1 000 neliötä. Kuva: Pelicans SB

Pelicans SB:n aloittama liikuntahallihanke on saanut salipulasta kärsivät lahtelaiset urheiluseurat innostumaan liki vuorovarauksia myöten. Nyt salibandyseura odottaa Lahden kaupungilta vastausta siihen, missä määrin Mukkulaan suunniteltavan hallin käyttö kiinnostaa kaupunkia.

Päijät-Hämeen salibandyseura eli Pelicans SB on valmis rakentamaan hallin jopa ilman kaupungin mukanaoloa.

– Meillä on ollut kaksi suunnitelmaa alusta asti, sanoo Pelicans SB:n toiminnanjohtaja Jari Koskinen.

Etelä-Suomen Sanomat kertoi Pelicans SB:n hallihankkeesta 11. lokakuuta, ja silloin kaupungin virkamiehet suhtautuivat hankkeeseen myönteisesti mutta muistuttivat kilpailuttamisen tarpeen selvittämisestä. Halli on tarkoitus rakentaa yksityisellä rahoituksella, ja hankkeen puuhamiehet Koskinen ja seuran puheenjohtaja Hannu Kuisma toivovat kaupunkia yhdeksi tilojen käyttäjistä.

– Vuokralainen on väärä sana. Tästä voi ostaa tunteja, samalla tavalla kuin kaupunki ostaa tuntivuoroja SOL Areenasta, Koskinen sanoo.

Maanantai-illaksi Pelicans SB oli kutsunut kaupunginvaltuutetut kuulemaan hankkeesta. Paikalle saapui vain kaksi valtuutettua sekä muutama urheiluseuran edustaja. Lähemmäs parikymmentä valtuutettua oli kuitenkin pyytänyt Koskiselta tietoja hankkeesta sähköpostilla.

Uusi halli voisi toimia esimerkiksi Mukkulan koulun liikuntasalina ja nykyisen LABin, entisen Lahden ammattikorkeakoulun käytössä.

"Ei rahasampo yksityiselle ihmiselle"

Hallin rakentamista varten seura perusti vuoden alussa osakeyhtiön Päijät-Hämeen Salibandy. Siinä ovat samat nimet kuin seuran johdossa, hallituksen puheenjohtajana Kuisma ja toimitusjohtajana Koskinen.

– Halli ei tule tekemään rahaa Kuismalle ja Koskiselle. Sille tulee tiukat ukaasit, että omistajille ei jaeta osinkoja vaan kaikki mahdollinen voitto käytetään talon kehittämiseen ja kenties junioritoiminnan rahoittamiseen lajista riippumatta. Tästä ei ole tulossa rahasampoa kenellekään yksityiselle ihmiselle, Kuisma painottaa.

Kustannusarvio on kuusi miljoonaa euroa. Mahdollisista rahoittajista kukaan ei ole kuulemma sanonut eitä.

– Jos meillä ei olisi mitään hajua rahasta, emme olisi julkistaneet tätä, Kuisma sanoo.

– Halli ei ole valmistuessaan velaton. Laskelmia on tehty paljon, monia eri variaatioita erilaisille tulolähteille ja 25 vuoteen asti. Kaikissa laskelmissa pää pysyy pinnalla, Kuisma jatkaa.

Osakeyhtiön omistaa tällä hetkellä Päijät-Hämeen salibandyseura.

– Tulemme tarjoamaan kaikille lahtelaisille mahdollisuutta olla mukana projektissa pienemmällä tai isommalla summalla, Kuisma sanoo.

Koskinen on vakuuttunut, että arki-iltoina tulijoita olisi halliin enemmän kuin vuoroja. Tuntitaksa saattaisi pyöriä sadan euron kieppeillä.

– Helsingissä mennään 120 eurossa yksityisissä halleissa. Lahdessa Energiahallissa taitaa olla 75 euroa tunti. Lahtelaisilla satanen on varmasti kipuraja, Koskinen sanoo.

Tilojen olisi tarkoitus olla niin laadukkaat, että ne palvelevat lahtelaisia joukkueita korkeimmalla sarjatasolla asti. Hallia suunnitellaan nimenomaan harjoitushalliksi, ei otteluiden päätapahtumapaikaksi, jona Lahti Energia -areena toimii kiitettävän hyvin. Messujen ja tapahtumien vuoksi Suurhallin ja Salpausselkähallin harjoitusvuoroja joudutaan nykyisin usein perumaan.

Uudessa hallissa järjestettäisiin todennäköisesti junioripelejä ja -turnauksia, joissa katsojamäärät ovat melko pieniä. Halliin suunnitellaan siirrettäviä katsomoita.

Uusi liikuntahalli

Kuuden miljoonan suunnitelma

Eri lajeja palveleva halli nousisi Mukkulaan koulun ja kentän viereen, alle jäisivät tenniskentät ja osa puistoa. Kaavamuutos on luonnosvaiheessa.

Rakennuttaja: Päijät-Hämeen salibandyseuran (eli Pelicans SB:n) omistama Päijät-Hämeen Salibandy oy, jonka toimitusjohtaja Jari Koskinen, hallituksen puheenjohtaja Hannu Kuisma ja muut hallituksen jäsenet Miko Suihko ja Toni Suutari.

Hallin kustannusarvio on kuusi miljoonaa euroa. Valtiolta on haettu avustusta 720 000 euroa.

1. kerros 6 000 neliötä, 2. kerros 1 000 neliötä.

Halliin tulisi neljä noin 1 000 neliön liikuntatilaa, joista yhdessä parketti ja kolmessa massalattiat, joissa jousto.

Lisäksi useita eri tiloja: mm. 17 pukuhuonetta, e-urheilutilat, ravintolatilat, kuntosali, varastoja, opiskelutila läksyjen tekoon.

Halli ei tulisi nykyisen pysäköintialueen päälle, parkkipaikkoja tarvittaisiin lisääkin.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi