Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Lahtelainen Valtteri Skofelt nappasi pronssia omassa kilpailusarjassaan fitness-messuilla – yleisössä yhä enemmän urheilullisia nuoria isojen voimailijoiden sijaan

Tapahtumajärjestäjä KP Ouraman mielestä Nordic Fitness Expon kokonaiskuva on raikastunut. Kilpalavalla nähtiin muun muassa FC Lahden entinen maalivahtilupaus Valtteri Skofelt.

Fitness Expon kilpalavalla tapahtuu paljon, mutta niin tapahtuu myös takahuoneessa, kun kilpailijat viimeistellään esiintymiskuntoon. Kuva: Sami Kuusivirta

Suomen suurin fitness-tapahtuma Nordic Fitness Expo keräsi Lahden messukeskukseen mukavasti kävijöitä. Kaksipäiväisessä messu- ja kilpailutapahtumassa on vieraillut vuosittain noin 15 000–20 000 kävijää. Luku pyöri ensiarvioiden mukaan tälläkin kertaa noin 15 000 paikkeilla.

Järjestäjä KP Ourama on huomannut muutoksen tapahtuman yleisössä. Suomen fitnessurheiluliiton puheenjohtajana toimiva Ourama on ollut itse tekemässä muutosta nostamalla fitness-puolta kehonrakennuksen rinnalle.

– Kokonaiskuva on raikkaampi ja iloisempi kuin viime vuosina. Meillä on yleisössä enemmän urheilullisia nuoria kuin isoja voimailijoita. Olemme löytäneet fitness-yleisön. Tapahtuman alkuaikoina voimailu oli pääosassa ja fitness oli rääpäle, Ourama vertasi.

Ourama uskoo uuden kohdeyleisön voivan jopa kasvattaa tapahtumaa tulevaisuudessa.

– Kävijäporukan vaihtamisessa ei ikinä tiedä alkuun tuleeko kävijä toisen kerran. Olemme onnistuneet tässä hyvin ja nyt näyttää taas tosi hyvältä, vaikka hetken piti miettiä, että mitähän tässä tapahtuu, Ourama näki.

Pronssinenkin mitali maistui

Tällä kertaa tapahtuman järjestäjät päätyivät pienentämään tapahtuma-aluetta jättämällä yhden kolmesta hallista vuokraamatta.

– Kuluja laskiessa sain viisinumeroisen summan miinusta. Jätettiin yksi turha lava pois, yhdistettiin kaikki kahdelle lavalle ja tehtiin pienempi ja intiimimpi seminaarilava. Olemme kaikilta osin vakaassa tilanteessa tapahtuman kanssa, Ourama näki.

Sunnuntaina miesten men’s physique -sarjassa kilpaili kolme lahtelaista. Yli 179-senttisten luokassa kilpaillut Valtteri Skofelt selvitti tiensä alkukarsinnasta finaaliin ja oli lopulta hienosti kolmas. SM-mitali on entiselle jalkapallon maalivahtilupaukselle ensimmäinen.

Entinen FC Lahden maalivahtilupaus Valtteri Skofelt (toinen oik.) sai pronssia men's physiquen yli 179-senttisten sarjassa. Kuva: Lauri Ilola

Voitto meni Abraham Massaquoille Helsinkiin. Toiseksi sijoittui Janne Uusitalo niin ikään Helsingistä.

– Mitali maistuu, vaikka se onkin pronssinen. Näin kovatasoisessa kilpailussa jo finaaliin pääsy oli saavutus, Skofelt kehui.

Skofelt joutui lopettamaan jalkapallon terveysongelmien vuoksi. Lupaava koppari ehti nousta FC Lahden harjoitusrinkiin asti ja pelasi harjoituspeleissä.

– Muutama hyvä kaveri kyseli kesällä, että koska tulen taas maaliin. Kyllä sitä tekisi mieli koittaa, vaikka ihan jossain Kortteliliiga-joukkueessa, Skofelt heitti.

"Kurinalaisuus ei tuota ongelmia"

Alle 179-senttisten sarjassa uinti- ja koripallotaustan kautta saliharrastuksen aloittanut lahtelainen Christian Lindqvist oli mukana toista kertaa. Finaalipaikka ei aivan irronnut, mutta harrastus jatkuu kohti ensi vuoden SM-kisoja.

– Huomasin sen, että tykkään tästä, eikä minulle tuota ongelmia olla kurinalainen ja pysyä dieetillä. Lahdessa kilpaileminen helpottaa kaikkea, kun saa nukkua omassa sängyssä, Lindqvist näki.

Lue myös: Lahtelainen Mira Nieminen halusi kohottaa kuntoaan, mutta päätyikin body fitnessin SM-kilpailuihin
 

Sarjan mestariksi valittiin Theo Mbay Jyväskylästä.

Viikonlopun kansainvälisessä ammattilaiskilpailussa Nordic Prossa Melina Keltaniemi otti voiton naisten Bikini Fitness -kilpailussa. Ammattilaisten kehonrakennuskilpailussa Mika Sihvonen otti ykkössijan.

Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi