Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Kolme hattutemppua riitti lahtelaisten avauspisteisiin ringeten SM-sarjassa

Sinitakit voitti Raision maalintekokilpailussa. Yksilöt teräviä, joukkuepelissä parannettavaa.

Lahden viime kauden tehokkain pelaaja Tanja Eloranta aloitti uuden sesongin terävästi kokoamalla Raisiota vastaan tehot 3+4. Kuva: Sami Kuusivirta

Ringeten SM-sarjan avaus Lahden Launeella oli sekava, mutta vauhdikkuudessaan viihdyttävä näytelmä. Vierailija RNK Flyers piti Lahti Ringetteä tiukilla melkein koko 60-minuuttisen, mutta niin vain molemmat pisteet jäivät Lahteen maalein 10–6 (3–1, 1–0, 3–3, 3–2).

Sinitakkien sankareiksi nousivat kolme maalia naiseen tehtailleet Tanja Eloranta, Krista Lanteri ja Niina Piiroinen. Eloranta teki kauden avausmaalin vain 18 sekunnin pelin jälkeen ja oli koko ajan vaarallinen. Entinen maajoukkuepelaaja rakensi ja päätti hyökkäyksiä. Ottelun ahkerin laukoja ehti myös alustaa neljä kotijoukkueen osumaa.

– Luistin kulki. Mikä oli pitkästä aikaa pelatessa. Rento kesä takana. Pyörää olen polkenut joka päivä, Eloranta kertoi herkistelymetodeistaan.

Kotijoukkueen puolustuksen hahmo oli tehot 1+3 kerännyt Miia Manner, joka oli katkaista vieraiden selkärangan iskiessään kolmannen erän alkupuolella alivoimalla 6–2:een.

Raisio ei kuitenkaan antautunut. Maaleja tehtiin vuorotahtiin ja viitisen minuuttia ennen loppua vieraat näyttivät nousevan jo maalin päähän, mutta tuomaristo hylkäsi osuman maalivahdin alueelta tehtynä.

Voitosta huolimatta sähläystä

Jos Sinitakkien yksilöt olivatkin suven jäljiltä sähäköitä, jätti joukkuepelaaminen toivomisen varaa.

– Oli vähän sähläystä. Jostain on aloitettava. Tästä on vain suunta ylöspäin. Kahdessa ensimmäisessä erässä päästiin vähän karkuun, mutta kahdessa viimeisessä jäätiin ajoittain jalkoihin, Eloranta näki.

Varsinkin emäntien oman alueen puolustuspeli oli ajoittain löperöä. Raisio iski useamman osuman puolustuskolmion edestä ja keskeltä.

– Vähän juostiin. Ei maltettu puolustaa kolmiona.

Päävalmentaja Kari Ollila oli tyytyväinen avausvoittoon, eikä lähtenyt suuremmin suomimaan joukkueensa suoritusta.

– Kauden eka peli. Tällaisia nämä usein ovat. Malttia olisi saanut olla enemmän. Välillä saatiin peliä kasaan, mutta vastustaja iski aina takaisin. Puolustuskolmion kanssa meillä on vielä tekemistä, hän sanoi.

Hyviä debyyttejä SM-sarjassa

Koijoukkueesta aikuisten SM-tasolla debytoivat Forssasta siirtynyt Annina Arvo, B-nuorten SM-sarjaa Helsingissä pelannut Essi Sarmala sekä B-ikäiset omat kasvatit Anni Komulainen ja Venla Volanen. Kaikki selvisivät ensi-illasta kuivin jaloin.

Sarmalan kovaa laukausta on kehuttu ja siitä nähtiin näytteitä, mutta sihti ei vielä ollut aivan kohdallaan.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi