Tessa Kakkonen iskee Sibeliustalossa ammattilaisten MM-tittelistä

Tessa Kakkonen ottelee ammattilaisliittos ISKA:n MM-tittelistä Lahdessa. Sami Kuusivirta

Lahti Thai Boxing Clubia edustava Tessa Kakkonen, hallitseva amatöörien thainyrkkeilyn maailmanmestari, ottaa urallaan ison askeleen eteenpäin. Kakkonen haastaa ammattilaisliitto ISKA:n naisten 50,5 kilon hallitsevan mestarin, skotlantilaisen Amy Pirnien, lokakuussa kotikentällään. Lahtelaisittain historiallinen ottelu käydään Sibeliustalossa Total Fight Night -tapahtumassa 12. lokakuuta.

– Tämä on Tessalle oikea suunta. Tarkoitus on ponnistaa tästä eteenpäin enemmän ammattilaisten puolelle rahaotteluihin, ja tämä ISKA-ammattilaismestaruus antaisi siihen todella hyvän mahdollisuuden, valmentaja Hannu Vappula kertoo.

26-vuotiaan Amy Pirnie on yksi maailman parhaista naiskamppailijoista. Hän aloitti thainyrkkeilyn 12-vuotiaana ja voitti jo junioriurallaan kolmesti MM-kultaa. 27 ammattilaisottelustaan skotlantilainen on voittanut 23.

Nastolalaislähtöinen Kakkonen on thainyrkkeilyn kaksinkertainen maailmanmestari, joka on urallaan putsannut myös useat EM-, PM- ja SM-kilpailut. SM-tasolla mestaruus löytyy myös potkunyrkkeilyn puolelta. Viimeisimmän maailmanmestaruuden Kakkonen saavutti reilu kuukausi sitten Thaimaassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sammutustyöt ovat jatkuneet läpi yön Jokimaan palopaikalla Lahdessa - "Saa nähdä, riittääköhän tämä päivä edes"
 2. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"
 3. Katso tästä lista Koulutuskeskus Salpauksesta valmistuneista
 4. Kolme lahtelaista matematiikanopettajaa sai stipendin kiitoksena ansioituneesta työstä – "Matematiikkaa voidaan soveltaa niin ilmastonmuutoksen kuin koronapandemian ratkaisemisessa"
 5. Katso tästä lista LAB-ammattikorkeakoulusta valmistuneista
 6. Volvon mukana tulee rajoitettu huippunopeus
 7. Katso tästä lista Lappeenrannan-Lahden teknillisestä yliopistosta valmistuneista
 8. Katso tästä lista Suomen Diakoniaopiston Lahden kampukselta valmistuneista
 9. Padasjoen maastopalopaikan sammutustyöt saatiin päätökseen vihdoin torstai-iltana
 10. Työttömyys syöksähti 90-luvun laman tasolle, Lahdessa tilanne heikoin 23 vuoteen – "Syksystä tulee vielä synkempi", ennakoi kauppakamarin pomo
 11. Sinfonia Lahti muistaa koulunsa päättäviä Gaudeamus igitur -videolla
 12. Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen: "Itärataselvityksen sanoma on kristallinkirkas"
 13. Keskittymishäiriö vei lahtelaisen Ricardo Blancon nettilukioon, jossa kursseja suoritettiin omaan tahtiin – motivaation lisäksi kohenivat myös arvosanat
 14. Moottoripyöräilijä kaahasi 50 kilometrin rajoitusalueella Hollolassa
 15. Entinen kiekollinen lupaus on nyt kokenut oman pään luuta – "Tähän oli molemminpuolinen halu", sanoo Joonas Jalvanti Pelicans-paluustaan

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.