Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Kommentti: Lupauksia ja iso pettymys Suomen lentopalloilijoille

Pettyneet suomalaispelaajat Urpo Sivula, Tommi Siirilä ja Samuli Kaislasalo kiittävät fanejaan hienosta kannustuksesta. Kuva: Heikki Saukkomaa

Suomen miesten lentopallomaajoukkuetta ja etenkin sen brittiläistä valmentajaa Joel Banksia oli puukotettu selkään aitoon suomalaiseen tapaan koko tappioiden täyttämä kesä.

EM-kisat ovat tarjonneet omalla tavallaan maajoukkueen kasvojen tehopesua, sillä ilme on korjaantunut sellaiseksi Suomeksi, mihin on totuttu.

Suomi pelasi taktisesti erinomaisesti lähes kolme erää ja hallitsi järkevällä syöttöpelillään Valko-Venäjää täydellisesti. Fyysinen vastustaja kuitenkin pystyi ottamaan pelin haltuunsa, mutta kesän rökälenumerot ovat kuitenkin kääntyneet mukavan näköiseen tekemiseen.

Sunnuntaina oli jopa lähellä, että lentopalloväki olisi alkanut pukea Banksille taikurin viittaa. Passari Eemi Tervaportti pistää joukkueensa pelaamaan nopeaa ja hienoa laitapeliä sekä yllätyksellistä ykköstempoa, mutta pelirytmi katosi kesken illan.

Hukattuja ottelupalloja riitti, ja alkupelin onnelliset käänteet ja niukat osumat vastustajan torjuntaan kääntyivät ratkaisupalloissa Suomea vastaan.

Kaksi erää Suomi säkenöi

Suomelta loppui hyökkäysvoima, vaikka tilastopapereissa suomalaiset voittivat hyökkäyspisteet 61–59 ja tehoprosentitkin 48–46.

Pelin luonne muuttui loppua kohti Valko-Venäjän toiveiden mukaiseksi lyöntikilpailussa, joka ei voinut oikein mitenkään kääntyä fyysisesti pienemmän ja heikomman Suomen eduksi.

Suomi oli suorastaan säkenöinyt kaksi ensimmäistä erää, joihin se sai peliin kaiken sen mitä uuden valmentajan ja joukkueen yhteistyö on tuonut.

Tappio tuli, vaikka Antti Siltala ja Urpo Sivula uurastivat tyydyttävät tappoprosentit 44 ja 43 laidoiltaan.

Nyt olisi tarvittu laitaan todellinen karhu. Näin lyönneistä jäi turhan suuri määrä Valko-Venäjän mainion keskitorjujan ja kapteenin Siarhei Buselin käsiin.

Markus Karjalainen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi