Lahden Ahkeran Arvi Savolainen jäi ilman MM-kisalippua – "Tämä on aikamoinen pettymys"

Lahtelaispainija Arvi Savolainen jäi tappiolle paras kolmesta -menetelmällä järjestetyissä MM-karsintaotteluissa.

Lahden Ahkeran Arvi Savolainen taipui MM-karsintaotteluissa Helsingin Hakan Elias Kuosmaselle voitoin 2 -1. Aleksandar Djorovic

Aleksi Sammalisto

Suomen maajoukkueen viimeinen edustuspaikka 14. syyskuuta Kazakstanissa käynnistyviin painin MM-kilpailuihin ratkaistiin tiistaina Kuortaneella.

Kreikkalais-roomalaisen painin 97 kilon sarjan kisalipun lunasti Helsingin Hakan Elias Kuosmanen. Kuosmanen kukisti paras kolmesta -menetelmällä väännetyissä MM-karsintaotteluissa Lahden Ahkeran Arvi Savolaisen voitoin 2–1.

Lahtelaispainijan leirissä vallitsi synkkä tunnelma taiston tauottua.

– Vaikea on kuvailla tuntoja, mutta meille molemmille tämä on aikamoinen pettymys. Meillä oli niin vahva ajatus MM-kisoihin menemisestä, kertoi Savolaisen valmentaja Tapio Lattu.

– Tämä on oikeastaan ensimmäinen kerta, kun tappio tuntuu todelliselta pettymykseltä. Aiemmat huonosti menneet jutut ovat tuntuneet enemmän siltä, että ne kuuluvat kasvuprosessiin, Lattu jatkoi.

Savolainen onnistui voittamaan ensimmäisen ottelun pistein 5–3, mutta kaksi seuraavaa kirjattiin Kuosmaselle lukemin 2–1 ja 5–2.

– Toinen ottelu oli ympäripyöreä ja olisi voinut kääntyä jopa Arvillekin. Kolmannessakin ottelussa ensimmäinen jakso meni hyvin Arvin hallinnassa, mutta viimeisellä jaksolla Elias teki yhteensä viisi pistettä. Arvikin ihmetteli jälkeenpäin, että mitä siinä oikein tapahtui. Liukastuiko hän vai mitä, kun Elias pääsi taakse ja laittoi Arvin siltaan. Vähän on vielä epäselvää, kun en tunteiltani ole pystynyt videolta katsomaan. Illalla ehkä katselen, totesi Kuortaneelta Lahteen päin ajellut Lattu.

Reilu peli kyseenalaisessa ajankohdassa

Latun mielestä kahden urheilijan välinen karsintaottelutapahtuma on hyvä tapa selvittää paremmuus mies miestä vastaan. Samaan hengenvetoon hän kuitenkin kyseenalaisti otteluiden ajankohdan.

– Toisaalta on hyvä tilanne, että karsintaottelut joudutaan järjestämään. Sitä voidaan sitten miettiä, onko ajankohta liian lähellä MM-kisoja. Reilu tapahan tämä kuitenkin on ja paremmuus saadaan varmasti selville.

Tappiostaan huolimatta Savolainen jatkaa leireilyä Kuortaneella muiden maajoukkuepainijoiden kanssa. Seuraava suuri tavoite on Latun mukaan asetettu lokakuun lopulla Budapestissä käynnistyviin alle 23-vuotiaiden MM-kisoihin.

– Nyt koettu tappio tuntuu pahalta, mutta kyllä ajatukset kääntyvät jossain vaiheessa positiivisiksi. Eihän tässä muuta vaihtoehtoa ole tai muuten joutaa lopettaa koko homman, sanoi Lattu.

Juttua päivitetty 27.8.2019 klo 14.48. Lisätty valmentajan kommentit ja päivitetty juttua kauttaaltaan.

Painin MM-kisoihin 14.–22.9.2019 Nur-Sultanissa, Kazakstanissa

Suomen joukkue

62 kg: Petra Olli, Lappajärven Veikot

86 kg: Ville Heino, Porin Paini-Miehet

125 kg: Jere Heino, Porin Paini-Miehet

Nais- ja vapaapainin valmentaja: Ahto Raska

60 kg: Lauri Mähönen, Lapin Veikot

77 kg: Niko Erkkola, Ilmajoen Kisailijat – varamies: Matias Lipasti, Ilmajoen Kisailijat

87 kg: Rami Hietaniemi, Nurmon Jymy – varamies: Toni Metsomäki, Ilmajoen Kisailijat

97 kg: Elias Kuosmanen, Helsingin Haka – varamies: Arvi Savolainen, Lahden Ahkera

130 kg: Konsta Mäenpää, Ilmajoen Kisailijat – varamies: Tuomas Lahti, Ylä-Tikkurilan Kipinä

Valmentajat: Marko Yli-Hannuksela ja Juha Lappalainen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Kouvola-oikaisu olisi veronmaksajien näkökulmasta hirvittävän huono investointi" – Päijät-Hämeessä seurataan Kymenlaakson sisäistä raideriitelyä
 2. Kierrätyspuistosta tulossa paha pala Hollolan ja Orimattilan päättäjille – Uhkana on joko äänestäjien raivo tai tärkeiden verotulojen menetys
 3. Eläkkeelle jäävä mäkihypyn kilpailujohtaja Walter Hofer odottaa Suomen mäkihypyn uutta tulemista ja lupaa, ettei paljastuskirjaa ole luvassa
 4. USU-gallup: Suomalaisista kaksi viidestä on suopeita alaikäisille turvapaikanhakijoille – "Voi olla, että hallitus on varovainen seuraavissa askeleissaan"
 5. Kimmo Kankaan Esalainen: Lahdessa on huippuluokan hiihtostadion, mutta mitä sillä tekisi ilman lunta?
 6. Pääkirjoitus: Vuokra-asuntojen ylitarjonta ei ole kaikille hyvä uutinen
 7. Urheilun ja yrityselämän kerma kokoontui Lahdessa pohtimaan menestyksen reseptiä: "Kisapuistoon pitäisi saada ensin sähköt", murjaisi FC Lahden toimitusjohtaja
 8. Uppoaisiko sinulle kilo lihaa vain minuuteissa? Lahdessa kisataan lauantaina jälleen lihamukin syönnin MM-tittelistä
 9. Sakke Hämäläisen ensimmäinen liigamaali oli Pelicansille laiha lohtu, katso ottelukooste – "Ei kiekko ainakaan takan reunalle mene"
 10. Husissa todettiin toinen koronavirustartunta, mutta useat koronavirusepäilyt Suomessa ovat osoittautuneet aiheettomiksi
 11. "Rennosti vaan", kuului isä-Jannen ohje – Mico Ahosen maailmancup-debyytti päättyi karsintaan Salppurin kisoissa
 12. Peliitat haki pisteet Imatralta
 13. Pelicansin A-nuoret joutuivat taipumaan – ottelun ratkaisu saatiin jatkoajalla
 14. Gallup: Kysyimme Lahdessa liikkuneilta, suuntaavatko he Salppurin kisoihin, vastaus oli yksiselitteinen ei – "Aiemmin kisat näkyivät Lahdessa enemmän"
 15. Katkenneen voimajohtopylvään korjaus etenee Lahden Patomäessä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.