Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Suomen vanhin maastopyöräilykilpailu ajetaan sunnuntaina Salpausselän maastoissa

Fatbike eli "läskipyörä" on uusi luokka Finlandia MTB -kilpailussa. Kuva: Janne Pussila

Finlandia MTB ajetaan tulevana sunnuntaina 29. kerran Salpausselän maastoissa. Suomen vanhimman maastopyöräilykilpailun tapahtumakeskus on Hollolan Messilä. Suomessa ensimmäiset maastopyöräilykilpailut ajettiin 1980 -luvun loppupuolella, mutta Finlandia, silloiselta nimeltään Salpausselkä -maastopyöräily, on sen ajan tapahtumista ainoa edelleen toimiva.

Vaikka Finlandia MTB on luonteeltaan kuntoilutapahtuma, Finlandian voitosta kamppailevat maamme eturivin maastopyöräilijät. Pitkällä matkalla, eli 70 kilometrillä on mukana muun muassa lahtelaisseura TWD-Länkenin Samuel Pökälä. Vaikka Pökälän panostus pyöräilyyn on vähäisempää kuin muutama vuosi sitten, maastopyörä kulkee edelleen kovaa. Siitä osoituksena maastopyöräilyn olympialajin XCO:n SM-hopea sekä hyvä menestys pyöräsuunnistuksen MM-kilpailuissa Tanskassa.

Pökälän lisäksi kahden kierroksen kilpailuun ovat ilmoittautuneet maastopyöräilyn moninkertainen Suomen mestari Sasu Halme ja maantiepyörän satulasta maastopyörän satulaan siirtynyt Antti-Jussi Juntunen. Juntunen on pyöräillyt kesän pääasiassa Ranskassa ja on tämän vuoden maantiepyöräilyn Suomen mestari alle 23-vuotiaiden luokassa.

Salpausselän maastot ovat haastavia ja siksi valtaosa ennakkoon ilmoittautuneista on valinnut yhden kierroksen eli 35 kilometriä. Saman matkan ajavat myös ”läskipyörät” eli fatbiket, joka on uusi luokka Finlandia-maastopyöräilyssä.

Tapahtuma alkaa Messilässä sunnuntaina kello 11 lasten Hobby-startilla. Pääkilpailun eli kahden kierroksen lähtö on kello 12 ja kärkeä odotetaan maaliin noin kello 15.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi