Lahden Suunnistajat -37 kiinnitti kokeneen valmennusosaajan

Lahden Suunnistajien uusi valmennuspäällikkö Harri Koski (kesk.) spekuloi karttaa yhdessä Niko Vaenerbergin (oik.) ja Matias Sankarin kanssa. LS-37

Harri Koski aloittaa Lahden Suunnistajat -37:n valmennuspäällikkönä. Oman arkityönsä ohessa tehtävään ryhtyvä Koski on toiminut aiemmin muun muassa Suomen suunnistusmaajoukkueen sprintti- ja leirivalmentajana 2011–16 sekä Puolustusvoimien liikuntapäällikkönä 2016–18.

Viimeiset seitsemän vuotta Koski on hoitanut Helsingin Suunnistajien valmennuspäällikön pestiä.

– Lahden Suunnistajien vireä ja reipashenkinen toiminta on noussut hyvin esiin parin viime vuoden aikana. Olen aistinut vahvan halun kehittää seuran huippu-urheiluun tähtäävää valmennusjärjestelmää ja siksi oli helppo vastata myöntävästi, kun hommaan kysyttiin, Koski kommentoi LS-37:n tiedotteessa.

Lahtelaisseuran tavoite on kehittää toimintaa yhä ammattimaisempaan suuntaan ja vastata näin uusiutuneen huippuryhmän toiveisiin. Valmennuspäällikön tehtäviin kuuluu muun muassa viestijoukkueiden valinta, leirien organisointi sekä joukkueen valmennuksen kehittäminen.

– Olen aikaisemmassa toiminnassani korostanut, että toimintaa ohjaa yhdessä asetetut tavoitteet, Koski kertoi.

LS-37 on asettanut tavoitteekseen nousta seuraavien vuosien aikana sekä aikuisten että nuorten tärkeimmissä viestikilpailuissa Suomen kolmen parhaan suunnistusseuran joukkoon. Valmennuksen kehittäminen on yksi askel kohti terävintä huippua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.