Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Nimikkokisaan valmistautuvan Valtteri Bottaksen puhelin soinut lomallakin Lahdessa - "Ollut paljon hässäkkää sopimusasioiden kanssa"

Valtteri Bottas on päässyt Suomeen viettämään aikaa ennen kauden jatkumista Belgiassa. Kuva: Antti Yrjönen

Formulatähti Valtteri Bottas valmistautuu nimikkokilpailuunsa loman ja sopimusneuvotteluiden ollessa käynnissä. Järjestyksessään kolmas Valtteri Bottaksen nimeä kantava duathlon-kilpailu käydään sunnuntaina Pajulahden liikuntakeskuksessa.

Kesätaukoa formulamaailmasta viettävä Mercedes-tähti Bottas on saapunut Suomeen rentoutumaan ennen kuin kilpailukausi jatkuu elo-syyskuun taitteessa Belgiassa. Lomaa Bottas on viettänyt pääosin kotimaisemissa Nastolassa. Tällä kertaa kesäloma ei ole ollut pelkkää rentoutumista. Bottas myöntää, että auki oleva sopimustilanne on työllistänyt ja vienyt aikaa. Bottaksen sopimus Mercedeksellä päättyy kuluvaan kauteen, eikä uutta sopimusta ole vielä syntynyt.

– Kyllä mökilläkin on saanut aikaa viettää, vaikka tässä on ollut aika paljon hässäkkää sopimusasioiden kanssa, Bottas valotti.

Kuljettajaspekulaatioita ja formuloita ei voi erottaa toisistaan. Bottas tiedostaa tämän ja osaa elää tilanteen kanssa.

– Se on osa tätä maailmaa, mutta ei tämä ole ensimmäinen kerta, kun on sopimus kortilla. Kyllä siihen tavallaan tottuu, mutta olisihan se tietysti kiva, että voisi lomalla olla miettimättä näitä asioita, Bottas tuumasi.

– Nyt ei ole pystynyt puhelinta sulkemaan. Tässä on ollut sellaisia puheluita sinne sun tänne. Mutta kyllä ne asiat selviävät aikanaan, Bottas vihjasi.

Valtteri Bottas Duathlonin lehdistötilaisuudessa riitti kuhinaa formulatähden ympärillä. Kuva: Antti Yrjönen

Viime vuoden aika rikki

Duathlon-kilpailuun Bottas lähtee parantamaan viime vuoden aikaansa. Bottas käytti tuolloin kolmen kilometrin juoksuun, 20 kilometrin pyöräilyyn ja viimeisen osion viiden kilometrin juoksuun aikaa yhteensä 1.24,57 ollen miesten sarjassa kymmenes.

Viime vuoden valmistautumisen tapaan Bottas on harjoitellut pyöräilyä. Juoksuosuuksilla Bottas on pärjännyt mainiosti, mutta pyöräily on ollut formulakuskin heikompi lenkki verrattuna kisan huippuihin.

– Odotan kyllä kovasti, että pääsen ladulle, ja näen missä kunnossa olen. Sen olen huomannut, että pyöräily on heikkous ja siihen on panostettu lisäämällä sen määrää harjoittelussa, Bottas tuumasi.

Kotipaikkakunta on tärkeä

Kilpailun kautta Bottas on saanut nostettua kotipaikkaansa Nastolaa ihmisten tietoisuuteen. Olkoonkin, että Nastola on ollut jo muutaman vuoden osana Lahtea. Kotiseutu merkitsee Bottakselle paljon.

– Tänne on aina kiva tulla. Omaa kotiseutua on alkanut arvostaa enemmän, mitä enemmän tulee oltua maailmalla. Tämä on mielestäni täydellinen tapa tuoda niitä arvoja esille, joista tykkään, Bottas kehui.

Nimikkokilpailussaan Bottas haluaa olla tiiviisti mukana myös tulevaisuudessa. Se ei ole itsestäänselvyys, sillä kyselyitä erilaisten tapahtumien tukijaksi tulee Bottaksen mukaan paljon. Duathlon-tapahtuman yhteydessä lahjoitetaan 15 000 euroa nuorisotyöhön Nastolassa.

– Vaikka paljon kysytään niin kaikessa ei voi olla mukana, vaikka kuinka haluaa. Jos on liian monessa jutussa mukana niin sen arvo laskee sitä kautta, ettei jää aikaa paneutua itse asialle, Bottas puntaroi.

Valtteri Bottas Duathlon kisataan Pajulahdessa sunnuntaina. Miesten, naisten ja joukkueiden kilpailu alkaa kello 14. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lue myös: Oikea all star -ilta! Kiekkotähdet tekivät hyvää Lahdessa
Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi