Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Tessa Kakkonen ja Anna Rantanen taistelevat thainyrkkeilyn MM-kullasta, Sanni Nurmiselle pronssia

Kaikki Lahti Thai Boxing Clubin naisottelijat mitaleille thainyrkkeilyn amatöörien MM-kisoissa Bangkokissa. Kakkonen metsästää uransa toista maailmanmestaruutta. Välierässä vastaan asettuu vauhdikas turkkilainen.

Tessa Kakkonen metsästää Bangkokista uransa toista thainyrkkeilyn amatöörien maailmanmestaruutta. Valmentaja Hannu Vappulalla on vankka luotto suojattiinsa. Kuva: Ronja Koskinen

Lajin emämaassa Thaimaassa järjestettävät thainyrkkeilyn amatöörien MM-kisat ovat edenneet loppusuoralle. Sunnuntaina päättyvissä kilpailuissa on vielä lahtelaisittain jännitettävää, sillä niin Tessa Kakkonen kuin Anna Rantanenkin taistelevat jopa MM-kullasta.

MM-pronssille yltäneen Sanni Nurmisen kultamitalihaaveet romuttuivat perjantain välierätappioon.

Lahti Thai Boxing Clubia edustavan kolmikon reitit mitaliotteluihin ovat olleet toisistaan poikkeavia.

Kakkosen iskiessä lastut lentävät

Ahkerimmin Bangkokin MM-kehässä on urakoinut 48-kiloisten naisten semifinaaleihin edennyt Kakkonen. Kolmesta ottelusta tilastoihin on kirjattu kolme suvereenia voittoa.

Maanantain avausmatsissa vuoden 2016 maailmanmestari Kakkonen takoi hongkongilaisen Hoi Ni Heley Chanin keskeytyskuntoon kolmannessa erässä.

Myös keskiviikon toisessa ottelussa vastaan asettunut Vietnamin Mo Thi Pham joutui kokemaan lahtelaisen sisupussin kovuuden ja luovuttamaan ottelun ensimmäisen erätauon aikana.

Torstain kolmannessa väännössä Kakkonen korjasi voiton ukrainalaisesta Hanna Avakovasta erin 3–0.

– Tessa on näyttänyt kehässä kokemuksensa ja jäätävän kuntonsa. Hän on murtanut vastustajien selkärangat heti otteluiden alussa. Viimeinen ukrainalaisvastus selvisi vain yhdellä luvunlaskulla, totesi Bangkokista tavoitettu lahtelaisurheilijoiden valmentaja Hannu Vappula.

Lauantain välierässä Kakkonen kohtaa Turkin Gulistan Turanin. Kamppailun voittaja etenee sunnuntain loppuotteluun.

– Turkkilainen on vauhdikas ottelija, mutta meillä pitäisi olla aseet vauhdin hyydyttämiseen. Vastustaja yrittää iskeä kaikilla raajoilla, mutta hänellä ei ole paukkuja takana. Kun Tessa vetää, niin lastut lentävät. Itsekin olen saanut sen treeneissä kokea, Vappula naurahti.

Nurminen koki karvaan pettymyksen

Sanni Nurminen tavoitteli perjantaina finaalipaikkaa alle 23-vuotiaiden 54 kilon sarjassa. Tiistain ensimmäisessä ottelussaan Nurminen oli kellistänyt emäntämaan Alisa Yoohanngohin tiukan taistelun jälkeen erä-äänin 2–1.

Myös välierä Iso-Britannian Danielle Fallia vastaan oli jännittävä alusta loppuun. MM-kulta lipui lopulta lahtelaisen ulottumattomiin britin viedessä semifinaalin nimiinsä erin 3–0 (10–9, 10–9, 10–9).

– Sannin olisi pitänyt tehdä vähän enemmän töitä. Ottelu oli ehdottomasti mahdollisuus voittaa, joten tämä on suuri pettymys Sannille. Jos tulisi tuhannesti turpaan, niin parempi voittaisi, mutta nyt niin ei käynyt, kuvaili Vappula suojattinsa tuntoja.

Rantasella hiljainen viikko

Lauantaina lahtelaisseuran urheilijoista kehässä nähdään Kakkosen lisäksi myös Anna Rantanen, joka kohtaa 71-kiloisten naisten välierässä Iranin Mahsa Salehpourin.

MM-kisojen arpaonni oli Rantaselle suosiollinen, sillä hän eteni kuuden urheilijan sarjasta suoraan semifinaalivaiheeseen. 71-kiloisten toisessa välierässä kohtaavat Ruotsin Angela Mamic ja Kroatian Helena Jurisic, jotka joutuivat varmistamaan jatkopaikkansa maanantain avauskierroksella.

– Olemme treenanneet Annan kanssa joka päivä. Rytmiä on pakko pitää päällä tai muutoin hotellikuolema iskee. Välierävastustajan kotimaa (Iran) on sellainen, että luvassa on varmasti aika hurlumheita. Anna on todella fyysinen ottelija omaan sarjaansa, joten rauhallisella perustekemisellä vastustajan ryskääminen saadaan taltutettua.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi