Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

LMV:n lautasvelho on vasta 16-vuotias Enni Levanen – juniorityö on alkanut tuottaa tulosta

"Silloin kun yllämme ulkona omalle tasollemme, meillä on eväät kaataa ihan kuka vaan", sanoi LMV:n viuhkamies Juha Kinanen. Sunnuntaina juhlapelissä sen koki nahoissaan helsinkiläinen Roihu.

Lahden Mailaveikoilla on nuoria helmiä, kuten lukkari Enni Levanen, jolla on terävä peliäly. Kuva: Katja Luoma

Lahden Mailaveikkojen 90-vuotisjuhlapelipäivä alkoi komeasti, kun LMV:n naiset kurmuuttivat sarjassa neljäntenä olevaa helsinkiläistä Roihua suoraan jaksoin 2–0 (4–3, 6–1).

Tulikuumassa Kisapuistossa naisten suomensarjan kamppailua seurasi kauden ennätysyleisö. Katsojia oli kevyesti yli parisataa. Se ei kuitenkaan emäntiä häirinnyt, vaan Mailaveikkojen pelaajat saivat kotiyleisöstä lisää virtaa. Se kumuloi etenkin useina näyttävinä ulkopelisuorituksina.

Lahtelaispelaajien räpylät eivät vuotaneet.

– Ulkopelimme oli sellaista, että se antoi meille mahdollisuuden voittoon. Silloin kun yllämme ulkona omalle tasollemme, meillä on eväät kaataa ihan kuka vaan, LMV:n viuhkamies Juha Kinanen sanoi tyytyväisenä.

LMV oli valmistautunut juhlaotteluun hyvin. Se näkyi pienissä asioissa, jotka lahtelaiset tekivät läpi kamppailun huolellisesti.

– Eniten minua ilahdutti se, miten likkojen pää pysyi kylmänä, vaikka lehtereillä istui paljon porukkaa. Se oli hieno juttu, Kinanen sanoi.

Mailaveikot pääsi juhlimaan naisten suomisarjassa. Kuva: Katja Luoma

Älypeli kiehtoo lukkaria

Mailaveikkojen joukkue on nuori. Joukossa on muutama kokeneempi kettu, mutta pääosin yhdeksikkö on melko kokematon. Lahdessa on jo pidemmän aikaa tehty tyttöjen pesäpallossa hyvää työtä. Nyt juniorimyllystä alkaa nousta omia valioyksilöitä.

Heistä yksi on vasta 16-vuotias lukkari Enni Levanen. Kahdeksan vuotta pesäpalloa harrastanut Levanen on noussut tällä kaudella raketin lailla joukkueen avainpelaajien joukkoon.

Vaikka Levanen on fyysisesti vielä raakile, korvien välissä pelaajalla raksuttaa senkin edestä.

– Tykkään kovasti siitä, että pesis on älypeli. Olen mielestäni suht monipuolinen lukkari. Jokaisella lukkarilla pitää olla joku ase. Jos tolppa ei jossain pelissä pysy lautasella, pitää keksiä muita keinoja, joilla voi horjuttaa vastustajaa, Levanen korosti.

Voisi sanoa, että Enni ja Julia ovat valmentajan unelmapelaajia. Mitä tiukempi paikka, sitä paremmin tytöt yleensä pelaavat. Mailaveikkojen pelinjohtaja Juha Kinanen

Lukkarin pelipaikka on pesäpallon tärkein. Syöttölautasen äärellä eivät heikkohermoiset pelaajat pärjää. Jos vastustaja pääsee kaarella lukkarin ihon alle, pelaaminen menee vaikeaksi.

– Olen nyt harjoitellut totisesti lukkarin paikkaa parisen vuotta. Olen ennenkin pelannut samaa pelipaikkaa, mutta nyt pääpaino on pelkästään lukkaroinnissa. Kehitettävää on vaikka kuinka paljon. Etenkin heittokättä pitää saada paremmaksi. Yleinen pelivarmuus ei tule muulla kuin pelaamalla, Levanen sanoi.

Pasanen tähtää huipulle

Yksi LMV:n junioripolun helmiä on myös Julia Pasanen, 18. Pasanen on ottanut huimia kehitysloikkia viimeisten vuosien aikana.

Pasanen pelaa ulkona polttolinjassa ja sisäpelissä vastuuta tulee sekä kotiuttajana että vaihtajana.

– Tulevaisuudessa haluaisin olla enemmän puhdas kotiuttaja. Se vaatii kosolti hommia.

Naisten Superpesiksen lyöjätilastoa useamman vuoden hallinnut Janette Lepistö kuuluu Pasasen suosikkipelaajiin. Lapualla pelaava Lepistö on tälläkin kaudella lyönyt muikeat 5+66 juoksua.

– Totta kai tavoitteena on olla joskus Lepistön tasoinen lyöjä. Olen asettanut tavoitteekseni päästä Superpesikseen. Lahdessa on nyt sellaiset olosuhteet treenata, että huipulle nouseminen on puhtaasti itsestä kiinni, Pasanen sanoi.

Mailaveikkojen pelinjohtaja Juha Kinanen suitsuttaa nuorta kaksikkoaan.

– Molemmat ovat tunnollisia pelaajia. He haluavat oppia joka päivä jotain uutta. He kyseenalaistavat ja kysyvät koko ajan eri tilanteista, miten ne olisi viisainta hoitaa. Voisi sanoa, että Enni ja Julia ovat valmentajan unelmapelaajia. Mitä tiukempi paikka, sitä paremmin tytöt yleensä pelaavat.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi