Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Juho Autiolle Hälvälän Eurooppa cup pistein 595 – naisten voittotulos vielä kovempi

Rovaniemeläinen Juho Autio otti sunnuntaina toisen Eurooppa cupin voittonsa 300 metrin kiväärillä.

Arkistokuva. Kuva: vlah

Rovaniemeläinen Juho Autio otti sunnuntaina toisen Eurooppa cupin voittonsa. Hän laukoi 300 metrin kiväärillä makuulta 595 pisteen kärkituloksen. Ensimmäisen voittonsa hän saavutti vuosi sitten myös Hollolan Hälvälässä. Silloin kisa järjestettiin myrskyisessä kelissä.

– Oli keli nytkin vaativa. Tuuli vei luodin ulos kympistä, jos tuulen voimakkuutta ei huomioinut liipaistessaan. Voittoa enemmän minua ilahduttaa se, että voin odottaa kutsua EM-joukkueeseen, sillä valintakriteerit ovat täyttyneet, Autio kertoi ilahtuneena Hälvälässä.

Sveitsin Gilles Dufaux voitti perjantaina vakiokiväärin ja lauantaina niin sanotun täysottelun. Sunnuntaina hän jäi toiseksi häviten kaksi pistettä Autiolle. Myös Haminan Aleksi Leppä ampui 593 pisteen tuloksen. Hän oli tyytyväinen suoritukseensa, jossa hän huomasi itse yhden tekemänsä virheen.

Naiset osoittivat jälleen kerran urheiluammunnan olevan tasapuolinen laji, jossa kilpailijan sukupuolella ei ole merkitystä. Naisten sarjan voitti Ruotsin Maria Enqvist tuloksella 596. Toiseksi sijoittuneen Viron Anzela Voronovan tulos oli sama kuin Juho Aution voittotulos miesten sarjassa.

Voittoa enemmän minua ilahduttaa se, että voin odottaa kutsua EM-joukkueeseen. Urheilija Juho Autio

Hälvälässä järjestetään haulikkolajien maailmancupin kilpailu 13.–23. elokuuta. Siellä on jaossa myös olympiapaikkoja. Kisoihin odotetaan saapuvan 500 kilpailijaa 80 maasta.

Matti Erkkilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi