Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Lahti on kovien vääntäjien tyyssija – kamppailulajikaupungin maine on kiirinyt myös muualle Suomeen

Thainyrkkeilyn toista maailmanmestaruuttaan metsästävä Tessa Kakkonen on yksi Hannu Vappulan valmennettavista. Kuva: Ronja Koskinen

Lahti on urheilukaupunki, Lahdesta tulee vuonna 2021 Euroopan vihreä pääkaupunki ja Lahtea pidetään yleisesti suomalaisen rap-musiikin synnyinsijana.

Edellä mainitun lisäksi Lahtea voidaan hyvällä syyllä tituleerata myös kamppailulajikaupungiksi.

Lahti on särmikäs ja rujo kaupunki. Lahti Thai Boxing Clubin valmentaja Hannu Vappula

Mastojen katveesta ja Vesijärven rannalta tulee myös useita menestyviä kamppailulajien urheilijoita. Thainyrkkeilijä Sanni Nurmisen serkku, painija Arvi Savolainen, on kenties yksi Suomen potentiaalisimmista tulevaisuuden olympiamitalitoivoista. Paikalliset thainyrkkeilijät ovat saavuttaneet menestystä kansainvälisellä tasolla eikä unohtaa sovi myöskään lahtelaisia brassijujutsun taitajia ja Kari Korhosen valmentamia nyrkkeilijöitä.

Viimeisimmästä uroteosta vastasi Lahdesta Singaporeen muuttanut ammattilaisvapaaottelija Aleksi Toivonen, joka debytoi voitokkaasti Aasian One Championship -kehässä.

– Lahti on särmikäs ja rujo kaupunki. Täältä tulee sellaisia tyyppejä, jotka haluavat yrittää vähän kovemmin ja ovat valmiita laittamaan itsensä likoon, summaa Lahti Thai Boxing Clubin valmentaja Hannu Vappula lahtelaiskamppailijoiden menestysreseptiä.

"Mitäs täällä oikein touhutaan"

Kokeneen kamppailulajimiehen mukaan Lahden maine on kiirinyt myös muualle Suomeen.

Vappulan, Korhosen ja muiden paikallisten valmentajien tietotaito sekä laadukkaat treeniolosuhteet ja -vastustajat kiinnostavat maakunnan rajojen ulkopuolella.

– Sen verran olen huomannut, että muilta saleilta on tullut porukkaa Lahteen treenaamaan. He haluavat itse nähdä, että mitäs täällä oikein touhutaan.

Kamppailulajien saama julkisuus ja paikallisten urheilijoiden menestys ovat näkyneet lahtelaisten treenisalien kävijämäärissä. Moni uusi harrastaja on ottanut kamppailu-urheilun omaan lajivalikoimaansa kuntoilumielessä.

– Esimerkiksi meidän Total Center Lahti -salin käyttäjistä 90 prosenttia käy vain kuntoilemassa, ja lopulla kymmenellä prosentilla tähtäin on ottelupuolella, Vappula toteaa.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi