Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Kortteliliigan biitsiturnaus keräsi ennätyksellisen osanoton Messilään – "Vielä mahtuisi lisää"

Harrastesarjassa pelannut JäätäväKäsi on turnauksen pitkäaikainen osallistuja. Pate Pyräntö (ilmassa) ja Mika Hilarto olivat iskussa lauantaina. Kuva: Mirja Hussain

Lahden Kortteliliiga järjesti historian 29. rantalentopalloturnauksen, ja osallistujia riitti ennätysmäärin. Messilän hiekkaa oli tallaamassa peräti 158 joukkuetta. Turnaus alkoi perjantaina ja kestää pitkälle sunnuntaihin.

Turnauspäällikkö Tomppa Sairomaa katseli tyytyväisenä turnauksen kulkua. Kortteliliiga viettää 50-vuotisjuhlavuotta ja suuri osanottajamäärä sopi teemaan mainiosti.

– Vähän on vettä tullut, mutta se ei ole fiilistä haitannut. Huikea juttu, että ollaan saatu näin paljon joukkueita.

– Tänä vuonna meillä on ensimmäistä kertaa sähköinen tulostaulu ja kaikki menee livenä nettiin, Sairomaa kehui.

Vähän on vettä tullut, mutta se ei ole fiilistä haitannut. Turnauspäällikkö Tomppa Sairomaa

Turnaus on paisunut tasaisesti vuodesta toiseen. Muhkea 200 joukkueen haamuraja voi tulla jossain vaiheessa vastaan, mikäli trendi jatkuu samanlaisena. Messilän rannan yhdeksän kenttää riittävät silti ainakin vielä.

– Messilä on loistava paikka ja ensi kesäksi saadaan lisää hiekkaa, millä saadaan pari kenttää tarvittaessa tehtyä lisää. Vielä otteluohjelmaan mahtuisi lisää pelejä, kun aloitetaan aikaisemmin ja lopetetaan myöhemmin, Sairomaa ynnäili.

Upi ja Kauko laittoivat kapuloita nuorten rattaisiin

kortteliliigan pitkän historian klassikko-osastoon lukeutuvat Upi Roivas ja Kauko Puranen ovat turnauksen konkareita. Joukkueen nimi Äijät +140 tarkoittaa kaksikon kokonaisikää, ei suinkaan elopainoa.

Kokenut kaksikko ei ollut kenties turnauksen nopealiikkeisin, mutta sijoittuminen ja turhan höntyilyn puuttuminen auttoivat nuorempien seassa. Roivas ja Puranen pelasivat tasaisia otteluita pitkin lauantaita turnauksen baarisarjassa.

– Olin jo 70-luvulla pelaamassa lentopalloa Kortteliliigassa. Ekat biitsiturnaukset pelasin Mukkulassa ennen kuin turnaus siirtyi tänne Messilään. Yhteistä pelihistoriaa on ehtinyt kertyä Kaukon kanssa aika paljon, Roivas kertasi.

Upi Roivas ja Kauko Puranen ovat pelanneet yhdessä vuosikymmeniä. Kuva: Mirja Hussain

Nimellä JäätäväKäsi pelannut duo Pate Pyräntö-Mika Hilarto lukeutuu sekin turnauksen pitkäaikaisiin kävijöihin. Kaverukset ovat päätyneet samaan joukkueeseen tuttujen kautta.

– Vähän on vaihdoksia tullut, mutta on tässä varmaan kohta 20 vuotta pelattu tätä turnausta. Kun tämä turnaus loppuu niin seuraava on jo kalenterissa, Hilarto naurahti.

Pelitaktiikka oli selvä. Ainakin paperilla.

– Täytyy jotenkin jallittaa noita nuoria kolleja, kun ei meillä meinaa enää kunto riittää. Älyllä sitten, Pyräntö suunnitteli.

Aleksi Niemelä, Alex Konttinen ja Iiro Seppälä tunnelmoivat paljussa. Kuva: Mirja Hussain

Pelikenttien välittömässä läheisyydessä Alex Konttinen, Aleksi Niemelä ja Iiro Seppälä jännittivät paljussa kavereidensa suorituksia.

– Tosi hyvä fiilis. Aurinko on lämmin ja lonkero kylmää. Kavereita on täällä pelaamassa vaikka kuinka paljon, Konttinen tunnelmoi.

Kisa-asut kuuluvat turnaukseen

Turnauksessa on perinteisesti palkittu parhaita kisa-asuja, eikä perinne katkennut tänäkään vuonna. Epävakaa sää sai monet pelaamaan pelinutun kanssa varman päälle, mutta poikkeuksia mahtui mukaan.

Anna Saastamoinen ja Virva Tanskanen lähtivät turnaukseen esteettisten valintojen pohjalta. Kaksikon kisa-asuun kuuluivat turkoosi ja pinkki hame sekä päässä pidettävä kukkakoriste.

– Rennolla mielellä ollaan, tämä on eka kerta ikinä, kun pelaan biitsiä, Saastamoinen paljasti.

Tyhjän päälle kaksikon menestystoiveet eivät jääneet lepäämään. Tanskanen on pelannut lentopalloa ja biitsiä, Saastamoinen pelaa jalkapalloa.

Näyttävistä asuista kunniamaininnan ansaitsevat lisäksi ainakin Spiderman-kokonaisuus, leopardikuviointi ja Ruotsi-teemainen asuste.

Anna Saastamoinen ja Virva Tanskanen esittelivät turnausmuotia. Kuva: Mirja Hussain
Kuva: Mirja Hussain
Kuva: Mirja Hussain
Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi