Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Vesisamoilijoiden Pauliina Polet jäänee kotiradallaan Joutjärvellä ilman vastusta

Syksyllä 2013 Polet vetäytyi melonnasta syrjään, mutta vuodesta 2017 alkaen hän on tehnyt paluuta kohti huippua.

Pauliina Polet asuu Tampereella, mutta edustaa lahtelaista Vesisamoilijat-seuraa. Kuva: Ronja Koskinen

Kun Lahden Joutjärven melontastadionilla kisaillaan viikonloppuna SM-mitaleista, ei naisten yleisen sarjan suosikkia tarvitse kaukaa hakea.

Lahtelaista Vesisamoilijoita edustava Pauliina Polet, 26, saa palkintokaappiinsa täydennystä luvattoman helposti. Jos ylirasitusoireista viime aikoina kärsinyt Netta Malinen ilmestyy lähtöviivalle, joutuu Polet ainakin pidemmillä matkoilla lujille.

Malinen ja Polet ovat meloneet alkukesästä yhdessä kaksikkoa.

Naisten melonnan alakulosta kertoo myös se, että Malinen ja Polet ovat maajoukkueen ainoat naiset. Miehiä on neljä.

– Aika vähän meitä melojia on ylipäätään. Poikien sarjassa on kasvamassa muutamia hyviä nuoria, mutta siinäpä se sitten onkin, lahtelaisseuran kirkkain tähti sanoo.

Haen SM-kisoista ehjiä ja hyviä kisavetoja. Näihin kisoihin en ole herkistellyt yhtään. Pauliina Polet, meloja

Nuorten EM-kisat karsivat osanottoa

SM-kisat osuvat siinä mielessä hivenen huonoon saumaan, että nuorten EM-kisat alkavat ensi viikonloppuna. Suomen joukkue lähtee matkaan jo tiistaina, joten parhaat nuoret jättävät useita matkoja pois SM-ohjelmastaan keskittyäkseen arvokisoihin. Polet urakoi Lahdessa kaikki yksikkömatkat: 200, 500, 1 000 ja 5 000 metriä.

Polet on kilpaillut alkukaudesta ahkerasti. SM-kisojen jälkeen hän jää harjoittelutauolle ennen elokuun loppupuolella odottavia MM-kisoja, joissa on tarjolla olympiapaikkoja ensi kesän Tokion kisoihin.

– Haen SM-kisoista ehjiä ja hyviä kisavetoja. Pitää saada lisää kilpailurutiinia. Näihin kisoihin en ole herkistellyt yhtään, Polet sanoo.

Tampereella asuva ja harjoitteleva huippu-urheilija on nyt toisen tulemisensa kynnyksellä. Polet nousi nuorena lajinsa huipulle ja menestystäkin tuli.

Syksyllä 2013 Polet vetäytyi melonnasta syrjään. Syitä oli useita, mutta etäisyyttä lajiin oli saatava. Vaikka Polet oli pitkään pois kuvioista, ei hän jättänyt lajia missään vaiheessa.

Pauliina Polet haaveilee yhä Tokion olympialaisista. Kuva: Ronja Koskinen

Haaveena olympialaiset

Kun ikävä loukkaantuminen sattui vuonna 2015, se vesitti samalla myös seuraavan vuoden. Vuodesta 2017 alkaen Polet on tehnyt paluuta kohti huippua.

– Olen nyt saanut harjoitella ehjänä lähes kaksi ja puoli vuotta. Olen kokonaisvaltaisesti huomattavan paljon parempi urheilija kuin vaikkapa viisi vuotta sitten. Pystyn elämään täysipainoista urheilijan elämää vailla murheita.

Vakaa tarkoitus on olla elämäni parhaassa kunnossa, kun MM-kisat alkavat Unkarin Szegedissä elokuun lopussa.

Polet unelmoi yhä olympialaisista. Pääsy Tokioon vaatisi jo pientä ihmettä, mutta urheilussa kaikki on mahdollista. Jos Polet painaa MM-kisoissa yksikkökisoissa viiden parhaan joukkoon, lentolippu Tokioon heltiää.

– Karsintatapa on raju. Mutta nyt ei ole oikea hetki luovuttaa. Kausi on sujunut tähän asti hyvin ja meno on vaikuttanut nousujohteiselta.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi