Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Suunnistus tuli veren perintönä – kokenut Jukolan-kävijä tyytyväinen uuteen seuraansa Lahdessa

Työpaikka toi Anna-Kaisa Anjalan LS-37:n väreihin. Myös lahtelaismiehillä on näytön paikka Kangasalla, vaikka viimeinen viikko toi ikävän yllätyksen.

Anna-Kaisa Anjala lähtee ensimmäisen kerran Venlojen viestiin Lahden Suunnistajien väreissä. Kuva: Mirja Hussain

Lahden Suunnistajat -37 on nostanut viime aikoina profiiliaan joka sektorilla. Kun seuran toiminnanjohtajaksi tullut Minna Kauppi laittoi isot pyörät pyörimään, on suunnistusseura ollut monien huulilla. LS-37 ei ole enää mikään pikkutekijä kaupungin urheiluskenessä. Lahtelaisseura liikuttaa suuria ihmismääriä iästä riippumatta.

Kun Lahden Suunnistajat piti Tuohijärvellä viimeistelytreenin keskiviikkona ennen viikonloppuna kisattavia Jukolan ja Venlojen viestejä, pellolla oli porukkaa kuin Stockmanin ovissa.

LS-37 lähtee todella iskukykyisillä joukkueilla tavoittelemaan menestystä. Lahtelaiset eivät ole viime vuosina tuloslistalla häikäisseet, mutta nyt mahdollisuuksia on niin miesten kuin naistenkin viestissä.

Venlojen viestissä katseet kiinnittyvät Anna-Kaisa Anjalaan, 28. Joensuulaisen Kalevan Rastin kasvatti on viettänyt edellisvuodet Pirkanmaalla edustaen Kooveeta. Viime syksynä Anjalan perhe muutti Lahteen, kun Anna-Kaisa sai liikunnan ja terveystiedon opettajan viran Lahden lyseosta.

– Päätin saman tien, että haluan liittyä paikalliseen seuraan. Seuran vaihto on ollut täyskymppi. Olen viihtynyt todella hyvin, Anjala sanoo.

Minna Kauppi ja LS-37 tavoittelevat Venlojen viestissä paikkaa 20:n parhaan joukossa. Kuva: Mirja Hussain

LS-37 tähtää Venlojen viestissä 20:n parhaan joukkoon.

– Siihen on hyvät saumat. Jos kaikki menee putkeen, niin mahdollisuudet on korkeammallekin.

Anjalalle tuleva Kangasalla järjestettävä Venla-viesti on siis ensimmäinen lahtelaisseuran väreissä. Anjala ei muista, kuinka monta Jukolaa hän on jo kiertänyt.

Laadukas toiminta kiinnostaa sekä huippuja että junnuja. Puheenjohtaja Kauko Suhonen

– Suunnistus on tullut veren perintönä. Nytkin juoksen Jukolan viestin sukujoukkueessa. Jukola on ainutlaatuinen tapahtuma. Siellä kohtaavat niin huiput, kaveri- kuin työporukatkin.

Anjala sai omaankin urheilu-uraansa lisää pontta, kun Pirkanmaa vaihtui mastokaupunkiin. Anjala haluaa kehittyä edelleen suunnistajana.

– Muuton jälkeen löysin uutta intoa treenaamiseen. Kun porukka ja harjoitusmaastot uusiutuivat kerralla, sain virtapiikin. Lahti on sporttisille ihmisille lähes paratiisi. Lenkkeilymaastot ovat häikäisevät, Anjala korostaa.

Lahden Suunnistajat viimeistelivät Jukolaa varten keskiviikkona Hollolassa. Kuva: Mirja Hussain

Jos LS-37:n naiset pääsevät paraatiryhmällään tavoittelemaan menestystä, kokivat seuran miehet viime lauantaina erittäin ikävän takaiskun. Joukkueen syömähampaisiin kuuluva Aleksi Anttolainen loukkasi kilpailuissa pahasti nilkkansa nivelsiteet. Vamman vuoksi Anttolaiselta jää Jukola väliin.

– Ei olisi loukkaantuminen pahempaan saumaan voinut sattua. Tämä kuuluu urheiluun ja etenkin suunnistukseen.

Anttolainen kuuluu ihan maan kärkisuunnistajien kovimpaan haastajakatraaseen. Anttolainen kyttää jopa paikkaa maajoukkueeseen. Se merkitsee sitä, miten paha menetys Lahden Suunnistajille se oikein on.

Aleksi Anttolainen jaksoi hymyillä, vaikka nilkkavamma estää kilpailemisen. Kuva: Mirja Hussain

– Meillä on yhä todella hyvä mahdollisuus pärjätä. Väittäisin jopa niin, ettei vuosikymmeniin ole ollut tällaista saumaa. Meillä on miehissä laaja rintama. Tappelemme varmasti sijoituksesta 15:n joukkoon, Anttolainen korostaa.

LS-37 oli vuoden 1969 Jukolassa komeasti toinen. Sen jälkeen seuran paras sijoitus on ollut 16:s.

– Sitä haluamme parantaa. Meillä on seurassa tosi hyvä meno päällä. Tämä on nyt uusiutuneen ryhmän ensimmäinen kunnon rutistus. Myös syksyn SM-viestit ovat meille tärkeä koitos. Sieltä haemme mitalia.

LS-37 on saanut houkuteltua riveihinsä kovia suunnistajia. Siirroissa ei ole kyse rahasta.

– Porukka on tullut hyvän toiminnan siivittämänä. Laadukas toiminta kiinnostaa sekä huippuja että junnuja. Emme ole värvänneet ketään. Urheilijat kokevat, että meillä pystyy kehittymään, Lahden Suunnistajien puheenjohtaja Kauko Suhonen sanoo.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi