Lahden Suunnistajat -37 valittiin liiton kehitysohjelmaan

Lahden Suunnistajat -37:n toiminnanjohtaja Minna Kauppi kehittää seuran toimintaa ja käy itsekin edelleen aktiivisesti rasteilla. Kuva toukokuulta Hollola-Rasteilla. Mirja Hussain

Lahden Suunnistajat -37 on valittu mukaan Suunnistusliiton Suunta huipulle -ohjelmaan, jonka tavoitteena on kehittää seurojen valmennustoimintaa. Ohjelmaan valittiin seitsemän seuraa vuosille 2019–20.

Suunnistusliiton huippu-urheilupäällikkö Katri Lindeqvistin mukaan ohjelma pyrkii jalkauttamaan liiton valmennuslinjauksen seuroihin siten, että nuoruusvaiheen seuravalmennustoiminta on linjassa suunnistajan polun kanssa. Liitossa toivotaan, että opit valuvat seuroista eteenpäin.

– Ohjelmassa mukana olevat seurat vievät myös aluetasolla toimintamalleja eteenpäin ja näyttävät esimerkkiä muille seuroille. Haluamme painottaa toiminnan organisoimista ja johtamista sekä resursseja, jotta toiminta on ammattimaista ja laadukasta, Lindeqvist sanoo tiedotteessa.

LS-37:n toiminnanjohtaja Minna Kauppi on valinnasta ilahtunut.

– Tavoitteemme on luoda tuleville ja nykyisille huipuillemme yhä paremmat edellytykset ammattimaiseen urheiluun, ja muiden huippuseurojen kanssa yhdessä kehittyen tämä onnistuu varmasti paremmin. Lähdemme innokkaasti oppimaan uutta ja kehittämään koko lajia siinä sivussa, Kauppi sanoo.

Ohjelman alkuvaiheessa seuroissa tehdään analyysi nykytilasta, minkä jälkeen edetään keskeisiin kehittämiskohteisiin paneutuvaan projektisuunnitelmaan.

– Seurassamme tehdään jo upeaa työtä huippusuunnistuksen eteen, mutta analyysi auttaa meitä varmasti etenemään järkevämmin kohti seuraavia rasteja. Uskomme myös, että projektin myötä koko seuramme toiminta lasten suunnistuskouluista, nuorten ja huippujen valmennukseen saadaan paremmin esiin, Kauppi näkee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.