Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

"Kaikki on pienestä kiinni ja vähän tuuriakin pitää olla" – haulikkoampujilla on vasta yksi olympiapaikka

Valmennusjohtaja Per-Ole Lindell uskoo, että suomalaiset onnistuvat maapaikka-jahdissa. Taso on laveampi kuin ennen Rion kisoja neljä vuotta sitten.

Trapin Tokion maapaikka on kahdesti karannut aivan Satu Mäkelä-Nummelan ulottuvilta. Seuraava mahdollisuus sen hankkimiseen on kesäkuun lopussa Minskissä. Kuva: Mirja Hussain

Suomalaisten haulikkoampujien Tokion olympiasaldo näyttää toistaiseksi vasta yhtä maapaikkaa, jonka Lari Pesonen sihtasi alkukuusta Etelä-Korean maailmancupista. Ampumaurheiluliiton valmennuksen johtaja Per-Ole Lindell ei kuitenkaan ole huolestunut.

– Haulikon tilanne on hyvällä tasolla. Meillä on esimerkiksi Rion kisoja edeltäneeseen tilanteeseen verrattuna enemmän ampujia, joilla on hyvät mahdollisuudet menestyä ja hankkia maapaikka.

– Kilpailu on kuitenkin kovaa, kaikki on pienestä kiinni ja vähän tuuriakin pitää olla, mutta niinhän se on aina, Lindell viittaa Satu Mäkelä-Nummelaan, jolta maapaikka on jo kahdesti jäänyt aivan hilkulle.

Valmennusjohtaja on kuitenkin aika varma, että vuoden 2008 olympiavoittaja hoitaa vielä paikan kokemuksellaan ja rutiinillaan.

– Hän ampuu niin hyvällä tasolla.

Viimeiset paikat toukokuussa

Mahdollisuuksia on vielä useita. Miesten ja naisten skeetissä ja trapissa ammutaan seuraavaksi yhdestä paikasta per sarja kesäkuun lopun Euroopan kisoissa Minskissä, kaksi paikkaa on tarjolla Hälvälän maailmancupista elokuussa sekä Italian Lonaton EM-kisoista syyskuussa. Viimeiset kaksi paikkaa jaetaan ensi toukokuussa Ranskassa.

"Siperia" on opettanut, että paikat ovat tiukassa. Valmennusjohtaja Per-Ole Lindell

– Lisäksi tämän vuoden parhaalla maailmancup-sijoituksella saa yhden paikan, huomauttaa Lindell.

– Edelliseen olympiakarsintaan verrattuna on hyvä, ettei karsinta mene kiinni vielä vuodenvaihteessa.

Lindellin mukaan kisa on Suomessakin kovaa ja esimerkiksi skeetissä paikkaa tavoittelee Pesosen lisäksi neljä muutakin miestä. Naisten trapiin on puolestaan neljä hyvää ehdokasta.

– "Siperia" on kuitenkin opettanut, että paikat ovat tiukassa ja ne paikat pitää ottaa, Lindell korostaa.

Barr kukisti Mäkelä-Nummelan

Hälvälän tulevalla maailmancup-areenalla viikonloppuna ammutuissa Polar GP -kisoissa Ison-Britannian Kirsty Barr näytti trapissa, ettei hän tuurilla ole ampunut maalleen maapaikkaa Tokioon. Vaisusti peruskilpailussa osunut Barr kukisti finaalissa Mäkelä-Nummelan kuudella pudotuksella.

Miesten finaalissa Belgian Yannick Peeters piti pintansa kukistaen SSG:n Veli-Matti Matikaisen 42–41. OSU:n Jukka Laakso kangistui kylmässä kärjestä kuudenneksi.

Skeetissä A-HA:n Eetu Kallioinen onnistui rankassa vesisateessa yllättämään kokeneen suosikin, Latvian Dainis Upelnieksin. Olympiapaikan ampunut Pesonen oli finaalin viides.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi