Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Hälvälän Polar GP -kisoihin ennätysosanotto – elokuun maailmancup-radoille liki 200 haulikkoampujaa

Noora Antikainen ja Satu Mäkelä-Nummela ampuvat perjantaista sunnuntaihin Polar GP -kisoissa Hälvälässä. Kuva: Mirja Hussain

Hollolan Hälvälän haulikkoradalla elokussa järjestettävät maailmancupin kilpailut ja niissä jaettavat Tokion olympialaisten maapaikat vaikuttavat jo viikonloppuna järjestettäviin Polar GP -kisoihin.

– Osanottajia on enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Niin trapissa kuin skeetissäkin on lähes sata (99/95) ampujaa, iloitsee kilpailunjohtaja Heikki Keskitalo.

Lahden Ampumaseura on järjestänyt perinteisen haulikkolajien Polar GP:n joka vuosi jo 1970-luvun alusta, ja se on aina ollut suurin Suomessa järjestettävä GP-tason kansainvälinen rankingkilpailu.

Nyt perjantaista sunnuntaihin ammuttaviin kisoihin tulee osanottajia 13 maasta.

– Mukana ovat käytännössä kaikki Suomen maajoukkueampujat Lari Pesosen johdolla.

Takanen haastaa Pesosen

24-vuotias Pesonen on toistaiseksi ainoa suomalaisampuja, joka on hankkinut olympiamaapaikan Tokion 2020 kisoihin. Ilomantsin Erämiehiä edustava kontiolahtelainen ampui sen pari viikkoa sitten Etelä-Korean Changwonin maailmancupissa sijoittumalla skeetissä viidenneksi.

Hälvälässä hän saa vastaansa muut maajoukkuemiehet LAS:n Tommi Takasen johdolla.

Naisilla kova kirittäjä

Naisten trapissa Orimattilan Seudun Urheiluampujien Satu Mäkelä-Nummelaa (vuoden 2008 olympiavoittaja), Noora Antikaista ja Marika Salmea on kirittämässä Ison-Britannian Kristy Barr, joka on myös jo ampunut olympiamaapaikan.

Miesten trapissa LAS:n Vesa Törnroos ja OSU:n Vili Kopra sekä Jukka Laakso saavat vastaansa muun muassa kaksi vuotta sitten MM-kisoissa seitsemänneksi sijoittuneen belgialaisen Yannick Peetersin.

– Aika paljon on yksittäisiä urheilijoita eri maista, kun taas Venäjältä on tulossa molempiin lajeihin kymmenkunta junioriampujaa, selvittää Keskitalo.

Molemmissa lajeissa ammutaan kolmena päivänä: perjantaina ja lauantaina 50 kiekkoa sekä sunnuntaina 25, jonka jälkeen kuusi parasta selviytyy finaaliin.

Skeetin naisten finaali on sunnuntaina kello 13.30, miesten 14.30 ja trapin naisten loppukilpailu kello 15 sekä miesten kello 16.

Maailmancup ammutaan Hälvälässä 13.–23. elokuuta.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi