Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Lypsyjakkara saa kyytiä kun Nastolassa kilpaillaan perinnelajeissa

Nastolan urheilukeskuksen alakentällä paiskotaan lauantaina 18. toukokuuta hieman erikoisempia urheiluvälineitä, kun kentällä järjestetään Suomen perinneurheiluliiton alaiset heittokisat.

Kyytiä saa esimerkiksi 3,2-kiloinen lypsyjakkara, varsimoukari ja voimakiekko. Ohjelmassa ovat myös hirrensyöksy sekä riman yli heitto, jossa miesten välineen paino on 25 kiloa ja naisten 12,7 kiloa.

Perinneurheilu on Lahden seudulla vielä aika uusi kilpailumuoto, sillä aikuisurheiluseura LahtiSports liittyi kansalliseen liittoon vasta viime vuonna. Ensimmäiset heittokisat käytiin kolme viikkoa sitten, jolloin kilpailtiin pääosin eri lajeissa kuin lauantaina.

– Heti syntyi useita liiton ennätyksiä, kehaisee kisoja järjestelevä Jarkko Karstila, joka viime vuodet on kilpaillut yleisurheilun perinteisissä heittolajeissa, mutta on nyt innostunut kokeilemaan myös perinnelajeja.

Aineksia kasvulajiksi

Perinneurheilu ei ole suurten massojen laji, mutta viime vuonna miesten voimakiekon rankingissa oli yli 100 urheilijan tulokset ja naisissakin lähes sadan. Varsimoukarissa tuloksen oli tehnyt 60–70 urheilijaa.

– Esimerkiksi voimakiekko on teknisesti helpompaa kuin normaali kiekonheitto. Voisihan tässä olla aineksia kasvulajiksi, Karstila sanoo.

Perinnelajien heittokisat alkavat Nastolan urheilukeskuksen alakentällä lauantaina kello 12.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi