Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

HS: Lahden Pelicansin hallituksessa istuva Sipe Santapukki löytää paljon yhteistä urheilusta ja musiikista

Simo "Sipe" Santapukki on rumpali, toimitusjohtaja ja Pelicansin hallituksen jäsen. Kuva: Sami Kuusivirta

Apulanta oy:n toimitusjohtaja, yhtyeen rumpali Simo "Sipe" Santapukki on jo kolmatta kauttaan Lahden Pelicansin hallituksen jäsen. Santapukki on kannattanut joukkuetta jo vuosia, ja rakastaa jääkiekkoa, vaikka oma pelaaminen jäikin aikoinaan yhteen kauteen Heinolan Kiekossa.

Helsingin Sanomien haastattelussa Santapukki kertoo pitävänsä itseään liian rauhallisena lajiin. Hän kuitenkin innostuu, kun hänelle muistutetaan, että maalivahditkin ovat rauhallisia.

– Aivan totta, minusta olisi tullut hyvä veskari. Itse asiassa siinä olisi paljon samaa kuin rumpalissa. Jos veskarilla on huono päivä, joukkue häviää. Sama rumpalissa: vaikka kitaristi ja basisti soittaisivat hienosti, kivijalan murentuessa se on vain huonon kuuloista. Jos kivijalka on kunnossa, muut voivat mokailla ja silti kokonaisuus on ok.

Santapukin mukaan musiikkibisneksessä ja jääkiekossa on paljon samaa, joten hän on pystynyt ammentamaan paljon omasta alastaan lätkäpuolelle.

– Jos puhutaan raadollisesti, nämä molemmat ovat penkinmyyntibisnestä. Kaunis puoli on se, että molemmat ovat intohimoasioita. Esimerkiksi meidän bändissä kaikki päätökset tähtäävät siihen, mitä lavalla tapahtuu tai millainen levy tehdään. Sama se on täällä. Mitä tuolla yläkerrassa päätetään, joka ikinen juttu tähtää siihen, että kentällä tapahtuisi mahdollisimman hyviä asioita.

Vuoden sisällä tapahtuu

Apulanta on laajentanut liiketoimiaan musiikin ulkopuolelle. Helsingin Sanomien haastattelussa Santapukki kertoo tuoneensa sitä myös Pelicansiin. Käytännössä tämä tarkoittaa Pelicansissa muun muassa sitä, että ravintolatoimintaa on laajennettu hallin ulkopuolelle.

Pelicans on satsannut myös junioripuoleen sekä rahallisesti että palkkaamalla lisää väkeä.

Santapukki vihjailee Helsingin Sanomien haastattelussa suuresta tavoitteesta, josta ei vielä voi puhua.

– Olen tällainen hölmö idealisti, jonka mielestä on hyvä yrittää parantaa maailmaa. Pasin kanssa olen puhunut paljon nuorisotyöllisestä kulmasta. Se tuntuu olevan Pelsun [Pelicansin] organisaatiossa iso asia eikä vähiten Pasin ansiosta. Tulemme painottamaan yhteiskuntavastuullista puolta. Vitsi kun voisin sanoa enemmän, mutta vuoden sisällä tulette kuulemaan, Santapukki lupaa.

Heidi Asplund
heidi.asplund@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi