HS: Lahden Pelicansin hallituksessa istuva Sipe Santapukki löytää paljon yhteistä urheilusta ja musiikista

Simo "Sipe" Santapukki on rumpali, toimitusjohtaja ja Pelicansin hallituksen jäsen. Sami Kuusivirta

Heidi Asplund

Apulanta oy:n toimitusjohtaja, yhtyeen rumpali Simo "Sipe" Santapukki on jo kolmatta kauttaan Lahden Pelicansin hallituksen jäsen. Santapukki on kannattanut joukkuetta jo vuosia, ja rakastaa jääkiekkoa, vaikka oma pelaaminen jäikin aikoinaan yhteen kauteen Heinolan Kiekossa.

Helsingin Sanomien haastattelussa Santapukki kertoo pitävänsä itseään liian rauhallisena lajiin. Hän kuitenkin innostuu, kun hänelle muistutetaan, että maalivahditkin ovat rauhallisia.

– Aivan totta, minusta olisi tullut hyvä veskari. Itse asiassa siinä olisi paljon samaa kuin rumpalissa. Jos veskarilla on huono päivä, joukkue häviää. Sama rumpalissa: vaikka kitaristi ja basisti soittaisivat hienosti, kivijalan murentuessa se on vain huonon kuuloista. Jos kivijalka on kunnossa, muut voivat mokailla ja silti kokonaisuus on ok.

Santapukin mukaan musiikkibisneksessä ja jääkiekossa on paljon samaa, joten hän on pystynyt ammentamaan paljon omasta alastaan lätkäpuolelle.

– Jos puhutaan raadollisesti, nämä molemmat ovat penkinmyyntibisnestä. Kaunis puoli on se, että molemmat ovat intohimoasioita. Esimerkiksi meidän bändissä kaikki päätökset tähtäävät siihen, mitä lavalla tapahtuu tai millainen levy tehdään. Sama se on täällä. Mitä tuolla yläkerrassa päätetään, joka ikinen juttu tähtää siihen, että kentällä tapahtuisi mahdollisimman hyviä asioita.

Vuoden sisällä tapahtuu

Apulanta on laajentanut liiketoimiaan musiikin ulkopuolelle. haastattelussa Santapukki kertoo tuoneensa sitä myös Pelicansiin. Käytännössä tämä tarkoittaa Pelicansissa muun muassa sitä, että ravintolatoimintaa on laajennettu hallin ulkopuolelle.

Pelicans on satsannut myös junioripuoleen sekä rahallisesti että palkkaamalla lisää väkeä.

Santapukki vihjailee Helsingin Sanomien haastattelussa suuresta tavoitteesta, josta ei vielä voi puhua.

– Olen tällainen hölmö idealisti, jonka mielestä on hyvä yrittää parantaa maailmaa. Pasin kanssa olen puhunut paljon nuorisotyöllisestä kulmasta. Se tuntuu olevan Pelsun [Pelicansin] organisaatiossa iso asia eikä vähiten Pasin ansiosta. Tulemme painottamaan yhteiskuntavastuullista puolta. Vitsi kun voisin sanoa enemmän, mutta vuoden sisällä tulette kuulemaan, Santapukki lupaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – julkaisun aikaansaama laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 2. Juha Honkosen uutisanalyysi: Kulmuni maksoi ministeriöille liikaa – "Miksi palautit koko summan?"
 3. VR lopettaa lipunmyynnin palvelupisteensä Lahdessa
 4. Vesijärven vanha asemarakennus palautetaan yli sadan vuoden takaiseen ulkoasuunsa – "Tämä on Lahden vanhoista kohteista ehkä vaikuttavin"
 5. Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajan suojelu kertoo tiukasta hierarkiasta – "Paras näyttö on saatu siitä, että kamerat ja kuuntelulaitteet ovat olleet kerhotilojen sisäpuolella"
 6. Näppis: Ei ollut yllätys konserttitalon kosteusvaurio
 7. Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 8. Näin erotat haitallisen espanjansiruetanan harmittomasta ukkoetanasta
 9. Lukijalta: Museo tiesi tarkasti, mitä torin alta löytyisi
 10. Kaupunginjohtaja Pekka Timonen valvoo nyt Lahden ja tapahtumateollisuuden etuja – joidenkin mielestä Timonen petaa jo pormestarimallin jälkeistä aikaa, mutta asiassa on toinen puoli
 11. Pelicansin hymyilevä päävalmentaja Tommi Niemelä osaa olla tarvittaessa tiukka ja joskus vähän veemäinenkin
 12. Osa koirista säikkyy pyöriä ja rullasuksia – "Kevyen liikenteen väylällä koiran kannattaa kulkea aina pientareen puolella"
 13. Lahden eteläisen kehätien rakennustyöt etenevät – kävelijöiden ja pyöräilijöiden reitit muuttuvat tällä viikolla
 14. Kunnan historian suurin hankintapäätös toteutui Asikkalassa – "Kuokka isketään maahan elokuussa"
 15. Korona kiihdytti sairaalasänkyjen kysyntää – Hollolassa tehdasta pyörittävän Lojerin työllisyystilanne pysyi hyvänä, vaikka osia saadaan edelleenkin odotella Kiinasta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.