Miesten Ironman-voitto Etelä-Afrikkaan, Minna Koistinen säväytti naisten sarjassa kakkossijallaan - "Ihan uskomattoman hieno fiilis"

Minna Koistinen sijoittui toiseksi Ironman 70.3 -triathlonissa Lahdessa. Samuli Ikäheimo / Lehtikuva

STT

Suomen ensimmäinen triathlonin Ironman-kilpailu, Ironman 70.3 Lahti, täytti kaikki odotukset. Kilpailu keräsi osallistujia peräti 41 maasta. Huippukuntoisia hurjapäitä lähti kisaan yhteensä lähes 1 800.

Suomalaisittain kisan väriläiskä oli Minna Koistinen, 32, joka tuli naisten sarjassa maaliin toisena. Koistinen taipui kisan ykköselle, brittiläiselle Kimberley Morrisonille hieman vajaat viisi minuuttia.

– Ihan uskomattoman hieno fiilis. Halusin tarjota kansalle elämyksiä, ja olen varma, että niitä he myös saivat. Kotiyleisön edessä oli fantastista kilpailla.

Koistinen käytti 1,9 kilometrin uintiin, 90 kilometrin pyöräilyyn ja 21,1 kilometrin juoksuun aikaa 4.26,50.

– Uinti oli huonoa. Fillariosuudella nousin toiseksi, ja sama sija säilyi loppuun asti.

Koistinen kuuluu siihen joukkoon, joka tähtää lajissa maailman kärkeen. Jos tavoitteen haluaa saavuttaa, kehityskohteet ovat selvillä.

– Uintia pitää petrata tosi paljon. Ei pyöräilyä ja juoksua voi unohtaa. Kaikkia täytyy hioa tasaisesti. Onneksi olen siinä asemassa, että pystyn treenaamaan ammattimaisesti.

Koistisen kehitystä on haitannut polvivamma. Puolitoista vuotta sitten rikki mennyt jalka alkaa vasta nyt olla voitettu kanta.

– Sen takia kroppaan on tullut muitakin vaivoja. Toipumisaika on ollut pitkä ja tuskallinen, mutta kyllä elämä voittaa.

Koistisen unelma on kristallin kirkas.

– Jonain päivänä haluan Havaijin täysmatkan MM-kisoihin, ilopilleri naurahti.

Miesten ykkönen meni saunaan

Miesten kilpailun voitto meni Etelä-Afrikkaan. Matt Trautman oli voiton jälkeen väsynyt mutta onnellinen.

– Ensimmäisenä menen saunaan. Sen jälkeen otan oluen tai kaksi ja vedän mahan täyteen pitsaa, huumorimieheksi osoittautunut Trautman sanoi.

Paras suomalainen oli Darby Thomas. Pitkän linjan triathlonisti kisasi viimeisen Ironman-kilpailunsa. Kokeneella urheilijalla on selvä näkemys siitä, mitä suomalaisten pitää parantaa, jos he mielivät nousta maailman huipulle.

– Uintiharrastus kannattaa aloittaa varhain. Itse aloitin 24-vuotiaana. Näin jälkikäteen ajateltuna se oli virhe. Suomesta on tulossa hyviä nuoria.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.