"Tunti päivässä on hyvä investointi tähän lajiin" - lahtelaispariskunta lähtee Ironman-kisaan hyvällä fiiliksellä

Lauantain kilpailuun pariskunta lähtee realistisin tavoittein: kuudessa tunnissa maaliin.

Atte Pöytäkangas

Kuusi vuotta triathlonia harrastaneet lahtelaiset Juri ja Johanna Haverinen ovat ehtineet kilpailla niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kotimaastossa kilpaileminen Ironman-brändin alla maistuu molemmille. Kotikenttäedun varaan he eivät laske.

- Meillä oli ajatus, että tässä on hyvin aikaa ja ehditään useammin, mutta vain kerran ollaan käyty katsomassa reitti. Se siitä kotikenttäedusta, Juri paljastaa.

Lahden Ironman-kilpailu on ensimmäinen laatuaan Suomessa, mutta Juri löytää yhden merkittävän eron isojen tapahtumien välillä Suomessa ja ulkomailla. Suomessa on erilainen tapahtumahenki.

- Me suhtaudutaan Suomessa kilpailuihin kilpailuina, ulkomailla niihin suhtaudutaan enemmän tapahtumina. Toivotaan, että sääennusteesta huolimatta jengi tulisi paikalle. Tämähän on tapahtuma, johon tarvitaan järjestäjien lisäksi myös kilpailijat ja yleisö.

Kilpailijoiden joukosta voi löytää monenlaisia osallistujia. Viisi tuntia viikossa treenaavalle Haveristen pariskunnalle triathlon on tärkeä harrastus. Hattu nousee kuitenkin myös niin pro-sarjalaisille kuin tosissaan kilpaileville harrastelijoillekin.

- Kyllä tämä enemmän hauskanpitotapahtuma on. Vaikka lappu on rinnassa niin silti hyvällä fiiliksellä, Johanna sanoo.

Yhdessä harjoittelu on parisuhdeterapiaa

Triathlonin viehätys piilee sen monipuolisuudessa ja itsensä haastamisessa. Tärkeää on, että uskaltaa haastaa itseään. Se voi kantaa liikunnan lisäksi myös muihin elämän osa-alueisiin.

- Jokainen meistä itse taistelee omaa suoritustaan silmällä pitäen ja joku voisi sanoa, että myös omaa pahaa mieltä vastaan, Juri toteaa.

Hän uskoo myös, että yhdessä harjoittelemisesta on apua molemmille osapuolille. Jos toinen on vahvempi yhdessä lajissa, voi toinen peesata perässä. Vaikka lajina triathlon vaikuttaa rajulta rääkiltä, niin Juri vakuuttaa, että tunti harjoittelua päivässä riittää kilpailusta selviämiseen.

- Arki on muutakin kuin harjoittelua, kuten kaikki tavalliset työssäkäyvät ihmiset hyvin tietävät. Tunti päivässä on hyvä investointi tähän lajiin. Viidestä seitsemään tuntiin viikossa läpi vuoden antaa hyvän pohjan oikeastaan lajiin kuin lajiin.

Lauantain kilpailuun pariskunta lähtee realistisin tavoittein: kuudessa tunnissa maaliin. Hyvällä fiiliksellä ja omin jaloin.

- Matkalla tulee monenlaisia fiiliksiä. Välillä sitä miettii, että miksi tänne on ilmoittautunut ja välillä taas on tosi hyvä flow. Kun maaliviivan yli pääsee niin kaikki huonot fiilikset unohtuvat ja miettii heti, että mihin seuraavaksi, Johanna kertoo.

Lahdessa lauantaina järjestettävän kansainvälisen Ironman-tapahtuman lähtölaukaus ammutaan kello 16.

Kuuntele Jurija Johanna Haverisen haastattelu Radio Voimassa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä vastaa vähävaraisten maskijakelusta alueensa kunnissa – "Vielä ei tiedetä, miten tuo ryhmä rajataan", yhtymän toimialajohtaja Mika Forsberg sanoo
 2. Lahden demariryhmä vaatii kokoomuskaksikolle potkuja kaikista luottamustoimista – "En ole kuullut mitään näin naurettavaa", kommentoi Francis McCarron
 3. Hygieniahoitajat Sari Mölsä ja Leena Salo näyttivät ESS:lle, kuinka maskia käytetään oikeaoppisesti – katso video sekä kuvat
 4. Kultsu FC:n nigerialaishyökkääjät kurittivat Reipasta jalkapallon Kakkosessa – "Tappio ketuttaa totta kai"
 5. Osuuskauppa Hämeenmaan toimialajohtaja maskisuosituksesta: "Toivomme, että yhdessä noudatamme viranomaisohjeistuksia"
 6. Mies riehui ja haastoi riitaa Lahden torilla
 7. THL antoi maskisuosituksen, Lahden busseihin ei tule maskipakkoa: "On jokaisen omassa harkinnassa, käyttääkö maskia"
 8. Koronatartunnat selvässä nousussa elokuun alussa – "Trendi on huomattavan huolestuttava"
 9. Sysmän uimalan vuokrasopimus purettiin – vuokralainen vaatii kunnalta miljoonakorvauksia, kun ei voinutkaan rakentaa paikalle kelluvaa mökkikylää
 10. Illallinen taivaan alla järjestetään ensimmäistä kertaa Asikkalan Vääksyssä
 11. Marin: Hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista
 12. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 13. Taksiliitto toivoo maskisuosituksen laajentamista takseihin – "Oman matkan jälkeen taksiin saattaa tulla riskiryhmään kuuluva"
 14. Vesijärvellä Lahdessa ja Orimattilan Mallusjärvellä on havaittu sinilevää
 15. Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.