Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Sitkeimmät jaksavat yli vaikean vaiheen

FC Kuusysin Mimosa Virtanen (vas.) ja Laura Halttunen vetivät muiden mukana läpi tiukat harjoitukser torstaina Lahden Kisapuiston kentällä. Kuva: Petri Koivisto

FC Kuusysin vuonna 2004 syntyneiden tyttöjen joukkue nousi viime vuonna ykkösdivisioonasta aluesarjaan. Se on korkein sarja, missä tytöt voivat pelata.

– Kovista peleistä tulee hyviä kokemuksia, sanoo joukkueen vastuuvalmentaja Teemu Virtanen.

Nyt pelataan isolla kentällä, ja Virtasen mukaan siinä vaiheessa aina osa putoaa pois. He joko vaihtavat lajia tai lopettavat urheilemisen.

Joukkueen kapteeni Enni Pussinen sekä varakapteenit Laura Halttunen ja Mirita Mäki-Manner kuuluvat siihen joukkoon, joka on päättänyt pysyä lajin parissa. Jatkaminen riippuu tosin siitäkin, kuinka hyvin heidän terveytensä kestää. Monella pelaajalla harrastus on kaatunut nilkkojen tai polvien pettämiseen.

Jalkapallo on säilyttänyt asemansa suosituimpien harrastusten joukossa. Valmentaja on nuorille tärkeä tuki. FC Kuusysin 14-vuotiaiden tyttöjen vara-kapteeni Laura Halttunen ja Vastuuvalmentaja Teemu Virtanen keskustelevat treeneistä. Kuva: Petri Koivisto

Pussinen ja Mäki-Manner ovat olleet futiksen ystäviä jo pienestä pitäen. Halttunen oli aikaisemmin cheerleader, mutta lähti etsimään sen tilalle jotain muuta.

– Minulla ei ollut harrastusta. Halusin lähteä johonkin mukaan, ja kaverini pelasi jalkapalloa.

Laji vie runsaasti aikaa. Joka viikko on kolmet harjoitukset ja yksi ottelu. Pelit ovat yleensä viikonloppuisin, mutta esimerkiksi turnausten aikana otteluita on myös viikolla.

Moni syttyy jalkapalloon vielä 13–14-vuotiaana ja liittyy joukkueeseen. Tytöillä löytyy aktiivisia ikätovereita myös jalkapallon ulkopuolelta.

– Lähes kaikki harrastavat jotain. Jos he eivät harrasta, niin siihen on jokin terveydellinen syy, arvioi Mirita Mäki-Manner.

Jos jalkapallon pelaaminen ei olisi mahdollista, niin tytöt pysyisivät kuitenkin joukkueurheilun parissa. Laura Halttunen pelaisi sählyä ja Eini Pussinen sekä Mirita Mäki-Manner jääkiekkoa.

Vastuuvalmentaja Teemu Virtasen mukaan toiset pelaajat tyttöjen joukkueessa ovat sitoutuneempia kuin toiset. Aina jollekin sattuu huono päivä.

– Tämä on hankala ikä, ja tytöt ovat erittäin haastavia valmentaa.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Paikallismediat

Lue seuraavaksi