Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

"Rahat voisi repiäkin, mutta on kivempi tuottaa ääntä" – Satu Mäkelä-Nummela ampuu avausleirillä apurahat savuna ilmaan

Satu Mäkelä unohtaa joulukiireet pian pyhien jälkeen ja suuntaa hyvin perinteiselle Kanarian leirille, jonka aikana ammutaan "paljon". Kuva: Sami Lettojärvi

Satu Mäkelä-Nummelan pariviikkoinen Gran Canarian leiri on yli vuosikymmenen jatkunut perinne, jolla kroppa totutetaan ammuntaan parin kuukauden tauon jälkeen.

– Olen ollut aina samassa hotellissa, josta on "bueno" ajomatka radalle ja lenkkimaastot vieressä. Minä käyn hotellissa vain syömässä, nukkumassa ja pesulla.

Mäkelä-Nummela kutsuu reissua mättöleiriksi, sillä kahden viikon aikana ammutaan paljon ja saadut apurahat katoavat kuvainnollisesti savuna ilmaan.

– Oikeastaan ne rahat voisi repiäkin, mutta on kivempi tuottaa ääntä. Jos rahat pitäisi repiä, ei varmasti raaskisi, hän naureskelee.

Kahteen viikkoon mahtuu yksi vapaapäivä, mutta muina päivinä hän paukuttelee kahdeksasta neljääntoista 25 kiekon sarjaa.

– Lisäksi ohjelmassa on fysiikkaa aamuin illoin. Kun on jo näin vanha ihminen (49), ei siellä iltaisin tarvitse nukkumattia huudella.

Tokion helteet eivät pelota

Ensimmäinen kilpailu on Malagassa tammikuun lopussa ammuttava gp-kisa ja heti perään toinen Marokossa. Sen jälkeen kisoja on niin Qatarissa kuin Kyproksellakin. Tokion olympiaratoihin hän pääsee tutustumaan huhtikuussa.

– Yleensä uusilla radoilla on ammuttu maailmancupia, mutta nyt on testikisa, johon pääsevät vain ne, joilla on olympiapaikka.

Satu Mäkelä-Nummela ampui Suomelle maapaikan ennen kolmia edellisiäkin olympialaisia ja osasi siksi odottaa varhaista valintaa joukkueeseen, koska niin oli tapahtunut aina aikaisemminkin.

Kun on jo näin vanha ihminen (49), ei siellä iltaisin tarvitse nukkumattia huudella. Trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela

– Olin valinnasta 150-prosenttisen varma ja kaikki suunnitelmat oli tehty sen mukaan. Kysyjille tosin vastasin, ettei mikään ole varmaa ennen kuin nimi on julki, hän naurahtaa.

Tokion helteet eivät Mäkelä-Nummelaa pelota, sillä niihin hän on tottunut ja myös valmistautunut.

– Vanhan luut tykkää lämpimästä ja kotona meillä lämpiää puusauna joka ilta. Olen ottanut lämpöä varastoon. Maailmancupin finaalissa Al Ainissa oli lokakuussa 35 astetta, mutta siellä oli sisällä niin kylmä, että kesken ruokailunkin piti lähteä ulos lämmittelemään.

Pitkällä kilpailukaudella matkavuorokausia kertyy paljon, mutta töistä järjestyy aina vapaata.

– Pidän lomat lomina, enkä käytä niitä kisareissuihin. Kärkkäisellä on suhtauduttu hyvin meikäläisen poissaoloihin, mutta työkaverithan siinä sitten joutuvat painamaan kovempaa, yli kymmenen vuotta nykyisessä työpaikassaan viihtynyt Satu Mäkelä-Nummela pahoittelee.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi