Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Lahden Ahkeran Arvi Savolainen paini nuorten MM-finaaliin

Konsta Mäenpää taipui tappioon pronssiottelussa.

Arvi Savolainen. Arkistokuva. Kuva: Katja Luoma

Pronssiotteluun yltänyt Konsta Mäenpää ei voinut lopulta mitään Turkin Osman Yildirimille, joka vei alle 23-vuotiaiden painin MM-kisojen pronssin sarjassa alle 130 kiloa.

– Turkkilainen vyörytti, ja hieman passiivisempi Mäenpää joutui kahdesti mattoon. Lopputulokseksi jäi Yildirimin 4–0-voitto, painivalmentaja Juha Lappalainen selvitti molskin viereltä Budapestistä.

Ennen pronssimatsia Mäenpää otti selkeän voiton Saksan Franz Richteristä. Mäenpään sijoitus oli viides.

Suomen ja Lahden Ahkeran kolossaalinen painija Arvi Savolainen väänsi itsensä 23-vuotiaiden MM-kisojen sunnuntaiseen finaaliin. Vähintään MM-hopea on siis hänelle 97-kiloisissa jo taattu.

Lauantai-illan välierässä Savolainen retuutti Ukrainan Vladlen Kozliukia sydämensä kyllyydestä, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä.

– Savolainen riisti ja raasti Kozliukia niin rajusti, ettei tämä meinannut omin avuin selvitä matolta pois, Lappalainen kertoi.

Savolainen pani tuulemaan

Jo aamun ja päivän paineissa Savolainen pani tuulemaan: Hän otti alkuun 12–4-pistevoiton Azerbaidzhanin Arif Niftullajevista. Sitten Savolaisen väkevyyden sai tuta Iranin Mohammadhadi Saravi, josta Savolainen nappasi 5–1-pistevoiton.

– Hyvältä tuntuu. Kyllä se helpottaa, kun mitali on jo ansaittu, ja se kirkkain on mahdollinen. Matseissani tapahtui paljon, kaverit mokasivat, mutta kyllä itsellenikin virheitä tuli, Savolainen viestitti Unkarista.

Vili Ropponen hävisi 82-kiloisten ottelun Venäjän Milad Alirzajeville, mutta koska venäläinen paini finaaliin, Ropponen pääsi keräilyihin, joissa hän kohtaa Itävallan David Halbeisenin.

Sarjassa alle 72 kiloa Mikko Peltokangas hävisi Norjan Sebastian Aakille suorituspistein 1–3. Ukrainan Artur Politajev kukisti polvensa teloneen Rami Syrjän 67-kiloisissa.

Hannu Ranta
 STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi