Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

KymiRing Running Day houkutti moottoriradan maalisuoran lähtöviivalle yli 300 osallistujaa - katso video tapahtumasta

Kymiringillä kulutettiin lenkkikenkiä lauantaina.

Juokseminen on serkusten yhteinen juttu. Näin kuvailevat yleisurheilu- ja juoksuharrastustaan nastolalainen Emmi Riissanen ja hänen Mikkelissä asuva serkkunsa Ilona Pelli.

Punaposkiset tytöt tasoittelivat hengitystään mehumukit käsissään Iitissä järjestetyn KymiRing Running Day -juoksutapahtuman maalialueella.

— Olimme yhtä aikaa mummolassa, kun äitini laittoi viestin tästä tapahtumasta. Päätimme heti, että tulemme tänne yhdessä, kaksi vuotta yleisurheilua harrastanut Riissanen kertoi.

Serkukset Ilona Pelli ja Emmi Riissanen ovat innokkaita juoksun ja yleisurheilun harrastajia. Kuva: Karja Juurikko

Iitissä 13-vuotiaiden tyttöjen sarjassa 2,5 kilometrin matkan juosseet serkukset kertovat aiemmin osallistuneensa muun muassa Pajulahdessa järjestettyyn Valtteri Bottas -duathlontapahtumaan.

Ilona Pelli sanoo pitäneensä juoksemisesta aina ja liittyneensä vastikään kotikaupunkinsa yleisurheiluseuran kilparyhmään.

— Yleisurheilu eri lajeineen on monipuolinen harrastus. Se on myös aika edullista ja sitä voi harjoitella oman aikataulun mukaan, hän sanoo.

Serkukset tulivat 2,5 kilometrin matkalta maaliin lähes rinta rinnan. Kuva: Katja Juurikko

Kuusankosken Urheiluseuraa Kymiringillä järjestetyssä juoksutapahtumassa edustivat kuusankoskelainen Tommi Manninen ja kausalalainen Sanna Karjalainen.

He nimeävät päälajikseen suunnistuksen. Kahden kierroksen eli noin yhdeksän kilometrin lenkki moottoriradan tuoreella asvaltilla oli heille mieleen.

— Paikka houkutti tulemaan tapahtumaan. On kiva päästä juoksemaan rata läpi ja silläkin tavalla tutustua alueeseen läheltä, Manninen sanoi.

Ennen lähtöä hän kertoi tavoiteajakseen noin 45 minuuttia. Karjalainen arveli selviävänsä kahdesta ratakierroksesta noin tunnissa. Kummankin tavoite täyttyi.

— Pitihän tänne lähteä, kun rata on ihan kodin lähellä. Toivottavasti tänne saadaan paljon erilaisia tapahtumia. Varmaan tulen MotoGP-kisojakin katsomaan, Karjalainen kertoi.

Suunnistusta harrastavat Kuusankosken Urheiluseuran Tommi Manninen ja Sanna Karjalainen odottivat innolla, miltä moottorirata näyttää juoksijan perspektiivistä. Kuva: Katja Juurikko

KymiRing Running Day -juoksutapahtuman järjestivät yhdessä urheiluseura Iitin Pyrintö, partiolippukunta Kymen Kotkat ja Kausalan kyläyhdistys.

Kilpailunjohtaja Teemu Huppusen mukaan tapahtumaan oli ilmoittautunut reilut 300 osanottajaa. Sarjoja oli 7-vuotiaista yli 70-vuotiaille. Lisäksi juoksusarjoja edelsi rullahiihtolähtö, johon oli ehtinyt ilmoittautua 15 osallistujaa.

Huppunen uskoo, että Iitin Tillolaan valmistunut moottorirata-alue elävöittää osaltaan Iittiä ja Kouvolaa.

— Tästä on mahdollista tehdä monipuolinen tapahtumakeskus, joka varmasti lisää seudun elinvoimaa ja vireyttä. Isoilla tapahtumilla on suuria välillisiä vaikutuksia paikalliseen talouteen.

Kilpailunjohtaja Teemu Huppunen kertoi ajatuksen juoksutapahtumasta syntyneen heti, kun moottoriradan toteutumisesta saatiin varmuus. Kuva: Katja Juurikko

Huppunen kertoo, että juoksutapahtumalle on tarkoitus saada jatkoa vuosittain. Ajatus moottoriradan soveltamisesta juoksutapahtuman käyttöön syntyi iittiläisillä heti, kun he saivat tietää moottoriradan toteutumisesta.

— Asia nytkähti eteenpäin noin vuosi sitten, kun ratayhtiö piti tiedotustilaisuuden Kausalassa. Ratayhtiö luovutti alueen juoksutapahtuman käyttöön, koska he halusivat tukea nuorten harrastamista.

Tapahtuman tuotto käytetään hänen mukaansa Iitin Pyrinnön nuorisotoiminnan ja Kymen Kotkien partiotoiminnan hyväksi.

Vuolenkosken osakaskunnan jäsen Simo Lahti tarjoili osallistujille ja yleisölle maittavaa lohikeittoa. Kuva: Katja Juurikko

Tapahtuman osallistumismaksu sisälsi lounaan, jonka oli valmistanut Vuolenkosken osakaskunta. Osakaskunnan jäsen Simo Lahti jakoi soppatykistä kuumaa savulohikeittoa, jota myös runsaslukuisella yleisöllä oli mahdollisuus ostaa.

Ensimmäistä kertaa KymiRingin alueeseen tutustumaan päässyt Lahti piti moottoriradan aluetta vaikuttavana.

— Vähänhän tämä on vielä keskeneräinen, mutta muuten hieno paikka kaikinpuolin. Tästä tulee varmasti komea, kun kaikki on valmista.

Lahden mielestä KymiRingistä monipuolisine tapahtumamahdollisuuksineen voi tulla piristysruiske Kouvolalle ja Iitille.

— Paljonhan tähän on panostettu. Jatkossa kaikki on kiinni siitä, miten hyvin rataa osataan markkinoida. Ratayhtiölle toivotan onnea ja menestystä.

Sateen kastelemaa Kymiringin asvalttia lähti kiertämään runsaslukuinen joukko juoksuharrastajia. Kuva: Katja Juurikko

Teksti: Jyri Turunen

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Paikallismediat

Lue seuraavaksi