Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Tessa Kakkonen ja Anna Rantanen tuovat Lahteen kaksi thainyrkkeilyn MM-kultaa - "Tämä kokemus menee ehdottomasti kärkeen"

Lahti Thai Boxing Clubista oli kisoissa valmentaja Hannu Vappula sekä komeasti pärjänneet kilpailijat Tessa Kakkonen, Anna Rantanen ja Sanni Nurminen. Kuva: Lahti Thai Boxing Club

Lahti Thai Boxing Clubin edustajat Tessa Kakkonen ja Anna Rantanen voittivat molemmat MM-kultaa thainyrkkeilyn amatöörien kilpailuissa Thaimaan Bangkokissa. Finaalit olivat sunnuntaina.

Kakkoselle tämä oli jo toinen MM-kulta 48-kiloisten naisten sarjassa. Hän on osallistunut MM-kisoihin kerran aiemmin, Ruotsissa 2016, ja tuli sieltäkin kultamitali kaulassa kotiin.

Bangkokissa Kakkonen sai finaalissa luovutusvoiton, sillä Australian Sze Sze Rowlinson ei saapunut kehään.

- Vastustajalla oli ilmeisesti epäilys silmänpohjan murtumasta. Ja jos hän on katsonut, miten Tessa on möyhentänyt edellisissä matseissaan, niin ehkä hän on miettinyt oman terveytensä kannalta, pohtii valmentaja Hannu Vappula.

Kakkonen sanoi ennen Thaimaan-kisoja, että tavoitteena on toinen MM-kulta ja sitä varten on treenattu paljon. Kakkonen voitti ennen finaalia kaikki neljä otteluaan, joista lauantain välierässä iski tyrmäysvoiton.

48-kiloisten naisten sarjassa hopeaa sai Australian Rowlinson ja pronssin jakoivat Turkin Gulistan Turan ja Thaimaan Suphisara Konlak.

- Tessa tekee vakuuttavaa jälkeä. Hän on Suomen kokenein ottelija. Hänellä on poikkeuksellinen voimataso, tässä kilosarjassa aivan järkyttävä. Hänellä on myös tosi hyvät käsitekniikat ja hän lyö äärimmäisen raskaasti. Jos hän vain haluaa jatkaa, niin vastustajilla on hankalia hetkiä luvassa, Vappula kertoo.

Palkintokorokkeella 48-kiloisten naisten sarjassa hopeaa voittanut Australian Sze Sze Rowlinson (vas.), kultaa voittanut Tessa Kakkonen ja pronssin jakavat Turkin Gulistan Turan ja Thaimaan Suphisara Konlak. Kuva: Tarja Heinonen

Anna Rantanen voitti 71-kiloisten naisten sarjan finaalissa Ruotsin Angela Mamicin erin 3–0 (10–9, 10–9, 10–9).

Finaali oli ainut ottelu, jonka Rantanen otteli Thaimaan-kisoissa. MM-arpaonnen suosimana hän eteni kuuden kilpailijan sarjassa suoraan lauantain välierään, jossa hän sai luovutusvoiton Iranin Mahsa Salehpourista.

- Se oli mysteeri, että jäikö vastustaja puntariin kiinni vai mitä tapahtui. Annan kannalta se oli tosi huono juttu. On aika hirveä paikka nousta ensimmäistä kertaa kehään finaalissa.

Erityisen hyvillään Vappula oli siitä, että Rantanen voitti juuri Ruotsin Mamicin, jolle oli hävinnyt EM-kisoissa.

- Anna on parantanut todella paljon kahdessa vuodessa.

Lahti Thai Boxing Clubin kolmas edustaja Sanni Nurminen ylsi MM-pronssille alle 23-vuotiaiden 51-kiloisten sarjassa. Kultamitalihaaveet romuttuivat perjantain välierätappioon.

Suomen 9-henkinen maajoukkue sai yhteensä neljä mitalia, joista kolme tuli Lahteen.

- Pakko myöntää, että kaikista aiemmista mitaleista huolimatta nämä kisat menevät ehdottomasti kärkeen. Tämä oli kova rupeama, ulkona 36 astetta lämmintä ja sitten kehään hikoilemaan, Vappula kertoo.

Kisoissa oli ollut paikalla myös Kansainvälisen olympiakomitean jäseniä. Vappulan mukaan thainyrkkeily on vahvasti menossa olympialajiksi.

Thainyrkkeilyn MM-mitalistit 48-kiloisten naisten sarjassa: Sze Sze Rowlinson (vas.), Tessa Kakkonen, Gulistan Turan ja Suphisara Konlak. Kuva: Tarja Heinonen
Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi