Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Lahtelaiset vahvoja SM-kehässä – kolme nyrkkeilee kullasta

Jonna Hakkarainen, Anni Viantie ja Mikko Niemi ottelevat sunnuntaina Suomen mestaruudesta.

Anni Viantie ottelee sunnuntaina SM-finaalissa. Kuva: Katja Luoma

Miehet ja naiset löivät herpaantumattomasti ja poliisin luvalla lauantaina Helsingin Töölössä. Kyseessä oli SM-nyrkkeilyt, ja nuoratun neliön sisällä liikehti myös lahtelaisia nyrkkeilijöitä.

Ja lahtelaisseurojen nyrkkeilijät liikehtivät ja löivät niin lahjakkaasti, että peräti kolme lahtelaisseurojen edustajaa iskee sunnuntain SM-finaaleissa. He ovat Jonna Hakkarainen (54 kg), Anni Viantie (60 kg) ja Mikko Niemi (69 kg).

Lahden Laakin vasta 18-vuotias ja perin pippurinen Jonna Hakkarainen löi räpläkkäästi 54-kiloisten kamppailussa Viipurin Nyrkkeilijöiden Tiia Nyholmia vastaan. Mitä kauemmas kamppailu eteni, sitä vakuuttavampi Hakkarainen kehässä oli. Päättäväinen Hakkarainen otti Nyholmista ansaitun voiton ja iskin sunnuntaiseen finaaliin, jossa hän saa vastaansa TVS:n Maria Mehtälän.

Lukion vastikään päättänyt, kahvila- ja ravintola-alalla työskentelevä Hakkarainen oli itsekin tyytyväinen kehäilmeeseensä:

– Toisessa erässä sain tehtyä kaiken sen mitä piti. Yllätyin siitä, että kestin niin hyvin. Ottelin nyt ensimmäistä kertaa Tiiaa ( Nyholm) vastaan ja tietyn leiman ottelulle antoi sen, että me olemme Tiian kanssa hyviä ystäviä keskenämme, Hakkarainen puhui.

Lahden Kalevan kokenut kehäkettu Mikko Niemi kukisti lauantaina Porin NMKY:n Tommi Kalliomäen. Iskulla varastomiehenä työskentelevä 28-vuotias Niemi kohtaa sunnuntain 69-kiloisten finaalissa Oulun iranilaistaustaisen Aydin Behruzin.

Sekä Niemellä että Behruzilla on pyhäkehässä mojovasti haastetta, sillä kummaltakin heiltä puuttuu SM-kulta. Himmeimpiä SM-mitaleja löytyy molempien palkintokaapista.

Lahden Kalevan aiemmin kaksi SM-kultaa ottanut terveydenhoitaja Anni Viantie kukisti välierässä vaivatta LoNK:n Naiimo Bulhanin.

Nyt meneillään olevaan SM-lopputurnaukseen karsinnoista itsensä iskenyt Lahden Kalevan Safeen Akreyi ei noussut lainkaan kehään.

Hannu Ranta
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi