Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Riku Rantanen nautiskeli lautasen ääressä, LMV avasi kautensa voitolla

Mailaveikkojen varalukkari Samppa Mielonen ihasteli virkaveljensä pelaamista. Mailan varressa Mielonen jatkoi siitä mihin viime syksynä jäi.

Samppa Mielonen pääsee tällä kaudella näkemään lukkarintyön mallia kokeneelta Riku Rantaselta. Kuva: Katja Luoma

Lahden Mailaveikkojen miesjoukkue aloitti suomensarjan itälohkon kamppailut maukkaalla kotivoitolla lauantaina.

Lahtelaisjoukkue kukisti sateisessa Kisapuistossa yhden päävastustajistaan, Jyväskylän Lohen, suoraan jaksoin 2–0 (4–2, 5–2).

LMV pelasi ajankohtaan nähden tiivistä ulkopeliä. Kun sisäpelissäkin tuli tarvittava määrä puhtaita osumia mailaan, jäi voitto isännille.

Kamppailun odotetuin asia oli kuitenkin lukkarilegendan Riku Rantasen paluu kasvattajaseuransa väreihin. Kokeneen pelimiehen esitys ei jättänyt ketään kylmäksi. Rantanen dominoi sekä ulkopeliä että sisäpeliä – silloin kun siihen oli tarvetta. Rantanen sivalsi kaiken kruunuksi neljä juoksua (kärkilyönnit 8/12).

Se viime syksyn loppu oli pelkkää ilotulitusta. LMV:n Samppa Mielonen

Rantanen oli lukkarina elementissään. Useat jyväskyläläispelaajat olivat nesteessä Rantasen viheliäisten syöttöjen ja ajatustakin terävämmän peliälyn kanssa.

– Veimme ulkopeliä aika selvästi, ja Riku oli siinä avainasemassa. Täytyy sanoa, että kyllä hän on mestari syöttölautasen ääressä. Riku toi meidän pelaamiseemme rauhallisuutta ja varmuutta, Mailaveikkojen pelinjohtaja Jukka Werner sanoi.

Werner otti kotivoiton ilolla vastaan. Kauden avaus ei ole koskaan helppo.

– Kolme pistettä miellyttää tosi paljon. Peliesitys ei ollut ihan oppikirjasta. Pienistä vaikeuksista huolimatta olimme lähes koko ajan kuskin paikalla. Lähtökohta ei ollut helpoin, koska sekä Rantanen että yksi Kouvolan Pallonlyöjien vahvistuksistamme Roope Koskelainen tulivat suoraan tähän otteluun. Joukkueella ei ollut hirveästi yhteisiä kokemuksia ennen tätä, Werner korosti.

Ei vielä lähelläkään parasta

Yksi LMV:n viime kauden ratkaisuhetkien vaarallisimmista pelaajista oli Samppa Mielonen, 22. Mielonen oli etenkin mailan varressa hirmuisessa iskussa. Juoksuja syntyi kaikenlaisilla lyönneillä.

Mielosen talviharjoittelu sujui hyvin. Sarja-avauksessa pallo tuntui edelleen osuvan hyvin risuun.

– Se viime syksyn loppu oli pelkkää ilotulitusta. Lähes kaikki mitä yritin, tuntui onnistuvan. Sama tahti jatkuu myös nyt.

Mielonen sanoi rehdisti, ettei joukkueen esitys ollut vielä lähelläkään parasta.

– Olimme aika huonoja. Sen takia täytyy olla hyvin tyytyväinen täyteen pistepottiin. Löimme riittävän hyvin. Pallo upposi aika hyvällä prosentilla väliin.

Mielonen on ollut useamman vuoden ajan LMV:n lukkarina. Kulunut talvi oli ensimmäinen, kun Mielonen ei varsinaisesti harjoitellut syöttämistä. Pääpaino oli muissa ulkopelipaikkojen asioissa.

– Tähän liittyy hauska tarina. Kun aloittelin nuorena poikana pesisharrastustani, katselin telkkarista Superpesisfinaaleita. Toisen joukkueen lukkarina hääri juuri Riku Rantanen. Olin heti myyty. On aika siistiä pelata nyt kyseisen herrasmiehen kanssa samassa joukkueessa. Riku johdatti ulkopeliämme tyylillä, Mielonen sanoi.

Joukkueen monitoimimies tähtää vielä pesisurallaan korkealle.

– Tämän kauden ainoa tavoite on nousu Ykköspesikseen. Haluan kehittyä myös pelaajana. Joskus olisi upeaa pelata superpesistä.

Kokenut Jaakko Kuoppa (6/7) löi yhden ja toi kolme juoksua.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi