Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Turhan tuttu tulos Kuhnureille – "Emme löytäneet keinoja puolustuksen murtamiseksi"

Sarjanousija KPV onnistui selviytymistaistelussaan, ja FC Lahti jäi taas kerran tasapeliin.

Töitä riitti myös KPV-molari Joonas Myllymäellä. Tässä hän torjuu Josun viimeisen minuutin vaparin. Kuva: Jukka Lehojärvi

FC Lahti jatkoi vähämaalisten tasapelien sarjaa, kun se kohtasi lauantaina Veikkausliigassa Kokkolan Palloveikot. Molemmilla joukkueilla olisi ollut maalipaikkoja ihan hyville maalilukemille, mutta kuparista ei saatu rikki. Tasatulos 0–0 tyydytti ilmiselvästi enemmän kotijoukkuetta.

– Meille tyypillinen tulos tänä vuonna, tasapeli ja vähämaalinen ottelu, viittasi FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä joukkueensa viidenteen tasapeliin.

Ottelu oli myös kotijoukkueelle uusi kokemus, sillä se oli kauden jalkapalloliigassa ensimmäinen varsinainen kotiottelu. Kolme ensimmäistä kotiotteluaan KPV pelasi Seinäjoella, kun oma kenttä ei ollut pelikunnossa. Nytkään Keskuskentän nurmikko ei näyttänyt millään tavalla liigakelpoiselta.

– Pallon liikuttaminen oli hitaampaa kuin normaalisti, emmekä pääseet pelirytmiin. KPV pääsi paremmin kiinni juonesta, vertasi Ristilä kentän vaikutusta joukkueiden pelaamiseen.

Kanen ulosajon jälkeen emme löytäneet keinoja KPV:n puolustuksen murtamiseksi. FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä
KPV:n kulmapotkut aiheuttivat paljon hässäköitä FC Lahden maalille. Maalivahti Patrick Rakovskyllä riitti töitä. Kuva: Jukka Lehojärvi

KPV vyörytti kulmapotkuja

Pelin kuva olisi saattanut muuttua radikaalisti, jos vaikkapa Josu olisi laukonut yhdeksän minuutin kohdalla yhtä rajusti maalia kohti kuin hän tykitti metrin verran ohi.

Kuten numerotkin antavat ymmärtää, oli puolustuspelaaminen lauantaina kuosissaan molemmilla joukkueilla. KPV:n puolustusta johti yli 300 liigaottelun Ville Koskimaa. FC Lahdella ei näyttänyt olevan suuria murheita puolustuksessa, joskin toisella puoliajalla KPV sai muutaman läheltä piti -tilanteen.

– Toiselle jaksolle muutettiin vähän muotoa, mutta peli meni silti enemmän KPV:n käsikirjoituksen mukaan, ihmetteli Ristilä.

Näin voidaan todeta, sillä varsinkin toisen puoliajan alku oli selvästi KPV:n hallussa. FC Lahden maalissa Patrick Rakovsky joutui muutaman kerran venymään.

Kulmapotkut KPV voitti 9–3, ja ex-Kuhnuri Hendrik Helmke oli taitava kulmapotkujen antaja. Hässäkkää tuli, mutta maaleja ei.

– Puolustimme hyvin erikoistilanteet, mutta Kanen ulosajon jälkeen emme löytäneet keinoja KPV:n puolustuksen murtamiseksi, selvitti Ristilä.

KPV:n El-Hadji Gana Kane tosiaan repi läpi pääsemässä ollutta Erik Törnrosia sen verran, että toinen varoitus tuli. Tuossa vaiheessa peliä oli jäljellä 26 minuuttia, joten FC Lahden kertoimet pienenivät merkittävästi.

KPV:n ex-Kuhnuri Hendrik Helmke aiheutti paljon vaaranpaikkoja kulmapotkuillaan. Tässä taisteluparina Jean-Christian Coubronne. Kuva: Jukka Lehojärvi

Josulta taas vaarallinen vapari

Pelaajien eleistä näki selvästi, kumpi haluaa voittaa ja kummalle tasapeli riittää. KPV:n pelaajilla ei ollut mitään kiirettä sivurajaheitoissa, eikä myöskään maalivahti Joonas Myllymäki ottanut paljon stressiä pallon toimittamisessa peliin.

FC Lahdella sen sijaan oli kiire. Urheiluhengen mukaisesti aikaa ei pelattu, vaan toiminta oli aktiivista. Vaikka tulossa oli jo arvokas vieraspiste, FC Lahti hamusi kuitenkin loppuun saakka enemmän.

Seitsemän minuutin lisäajan lopussa FC Lahti sai vapaapotkun 20 metrin kohdasta ja Josu tykittikin pallon vasempaan kulmaan, mutta jotenkin Myllymäki sai näppinsä väliin.

– Ulosajon jälkeen peli oli vain selviytymistaistelua ja on pakko olla tyytyväinen pisteeseen. FC Lahdella on kova vaparipelote, viittasi KPV:n päävalmentaja Jarmo Korhonen ottelun lopussa nähtyyn Josun vapaapotkuun.

Veikkausliiga

KPV–FC Lahti 0–0

Erotuomari: Antti Munukka.

Yleisöä: 2 215.

KPV: Joonas Myllymäki, Milos Josimov (v), Ville Koskimaa, Sebastian Mannström, Simo Roiha (v), Hendrik Helmke, Harri Heiermann (83. Maksim Gussev), Timo Rauhala, Gana Kane Elhadji (64. v+v = kp), Enoch Banza (90. Patrick Poutiainen), Yessy Mena Palacios (66. Juhani Pikkarainen).

FC Lahti: Patrick Rakovsky (v), Jani Tanska, Mikko Hauhia, Mikko Viitikko, Eemeli Virta, Matti Klinga, Jean-Christophe Coubronne, Ville Salmikivi (58. Erik Törnros), Teemu Penninkangas (68. Jasin-Asmin Assehnoun), Josue Prieto Currais (v), Gael Etock Junior (79. Tomi Kult (v)).

Seppo Hautala
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi