Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Etelä-Korean maailmancupiin neljä OSU:n ampujaa

Orimattilan Seudun Urheiluampujien Noora Antikainen (vas.) ja Satu Mäkelä-Nummela matkaavat Etelä-Koreaan. Kuva: Mirja Hussain

Orimattilan Seudun Urheiluampujien trap-ampujat Vili Kopra, Noora Antikainen, Satu Mäkelä-Nummela ja Marika Salmi ovat mukana edustamassa Suomea haulikkolajien maailmancupin kolmannessa osakilpailussa Etelä-Koreassa. Kilpailutapahtumat alkavat Changwonissa torstaina.

Kaikkiaan Suomesta osallistuu kilpailuihin neljä skeet- ja seitsemän trap-ampujaa.

Vuoden aiemmat haulikkolajien maailmancupit on järjestetty Meksikon Acapulcossa ja Arabiemiraattien Al Ainissa. Changwonin jälkeen on tänä vuonna jäljellä enää yksi haulikkolajien maailmancup, joka on Lahdessa 13.–23. elokuuta. Se on Suomen Ampumaurheiluliiton (SAL) ja järjestävän seuran Lahden Ampumaseuran 100-vuotisjuhlakilpailu.

Maailmancupin henkilökohtaisissa lajeissa on myös Etelä-Koreassa tarjolla maapaikkoja Tokion vuoden 2020 olympialaisiin.

Suomella ei olympiamaapaikkaa vielä ole. Lähelle maapaikkaa pääsi Mäkelä-Nummela, joka Al Ainin maailmancupissa ampui karsinnassa naisten trapin maailmanennätyksen 123 (25+25+23+25+25). Finaalissa orimattilalainen sijoittui kuudesta urheilijasta viidenneksi, joten maapaikat menivät kilpailun voittaneen Jessica Rossin ja kolmanneksi tulleen Den Weiyun mukana Italiaan ja Kiinaan.

Changwonin maailmancup alkaa naisten skeetillä, jonka ensimmäinen kilpailupäivä ammutaan torstaina. Maailmancup päättyy perjantaina 17. toukokuuta, jolloin ammutaan trapin parikilpailu.

Suomen joukkuetta valmentavat Per-Ole Lindell ja Kari Kopra.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi