Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Kommentti: Lahtea on kaivattu Korisliigaan

Kuva: Katja Luoma

Olen saanut pitkin syksyä, talvea ja kevättä useita koripalloaiheisia viestejä siitä, kuinka paljon Lahti Basketballia on kaivattu Korisliigaan. Kun 1A-divisioonan mestaruus ratkesi, viestitulva oli hukuttaa älylaitteeni. Ihmiset ympäri maata olivat ilmeisen innoissaan siitä, kun LaBa nousee sarjaporrasta ylemmäksi.

Aito ilo toisen puolesta ei ole mikään ihme. Siinä missä Lahti on palloilukaupunki, se on myös koriskaupunki. Täällä on perinteitä.

Onneksi kovassa nousukiidossa olevan seuran taustoilta löytyy ihmisiä, joilla on järkeä. Juuri nyt ei kannata sortua vauhtisokeuteen. LaBan puheenjohtaja Jami Luhtanen ja toiminnanjohtaja Roope Suonio ovat toitottaneet alusta asti maltin merkitystä.

Luhtanen jopa sanoi, että hän vaihtaisi Suomen mestaruudet vuosilta 2021 ja 2022 siihen, että LaBa porskuttaisi elinvoimaisena ja mahdollisesti pientä voittoa tekevänä seurana vielä 2030-luvullakin. Niin Lahdessa kuin useilla muillakin paikkakunnilla on nähty surullisia esimerkkejä siitä, mitä tapahtuu, kun elää yli varojen.

LaBan organisaatio alkaa olla jo liigakunnossa. Myös pelipaikka on hyvä, vaikka kohentamista löytyy sieltäkin. Ainakaan puolapuut eivät ole esteenä kehitykselle, kuten valitettavan monella muulla liigapaikkakunnalla.

Koripalloliitto ottaisi varmasti lahtelaiset avosylin mukaan pääsarjaan.

Koris tarvitsee uutta verta nimenomaan seurojen johtoon. Ummehtuneiden dinosaurusten joukkoon mahtuu nuoria ja idearikkaita tyyppejä, jotka tuovat mukanaan raikkaita tuulia. Tässä LaBa kuuluu etulinjaan.

Jos koripallo aikoo vallata Suomesta lisää jalansijaa ja näkyvyyttä, asioita ei kannata tehdä, kuten ne tehtiin 30 vuotta sitten. Ystävät hyvät, maailma muuttuu – ja siinä samalla myös koripallo.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi