Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Kisapuiston padel-kentät toteutuvat – ensimmäiset pelit jo juhannuksen tienoilla

Havainnekuva tulevista padel-kentistä Kisapuistossa.

Lahden kaupunki on näyttänyt vihreää valoa Lahden tennis- ja squash-keskukselle kahden padel-kentän rakentamiseksi Kisapuistoon. Rakennettavat ulkokentät ovat pelaajien käytössä juhannuksen tienoilla, mikäli suunnitelmat pitävät.

Käytännössä kentät pystytetään Kisapuistoon kaupungin vuokratontille ja halliosakeyhtiö vastaa kaikista käytännön asioista, kuten rakentamisesta ja ylläpidosta. Investoinnin kokonaishinta on noin 100 000 euroa.

Onhan tämä paikkana ihan loistava olosuhteiden ja sijainnin kannalta.

Halliosakeyhtiön pitkäaikainen puheenjohtaja Seppo Nurmi on tyytyväinen päätökseen. Tulevat kentät tullaan sijoittamaan Kisapuistossa olevan tennispelaajien lyöntiseinän paikalle, koripallokenttien viereen.

– Kaupungille iso kiitos siitä, että saatiin näinkin nopeasti ratkaisut aikaan ja vuokrasopimus tehtyä. Se tarkoittaa sitä, että vastuut siirtyvät nyt meille ja on toteuttamisen aika. Kentät tulevat Espanjasta kesäkuun alussa ja sanotaan, että juhannukseen mennessä on valmista, Nurmi tuumasi.

Nurmi uskoo uusien padel-kenttien vetävän pelaajia puoleensa. Kisapuistossa on valmiiksi runsaasti eri urheilulajien harrastajia, joista Nurmi toivoo kävijäkuntaa myös padelin pariin.

– Onhan tämä paikkana ihan loistava olosuhteiden ja sijainnin kannalta. Padel-kenttää saa harvassa paikassa näin lähelle keskustaa, Nurmi kehui.

Padel on mailapeli, jossa yhdistetään tenniksen ja squashin ominaisuuksia.

Halliosakeyhtiön puheenjohtaja Seppo Nurmi on innoissaan tulevasta padel-kentästä. Kuva: Lauri Ilola

Kenttiä rakennetaan ympäri Suomea

Tällä hetkellä Lahden ainoa padel-kenttä on Janus-areenassa. Padel on noussut tietynlaiseksi trendilajiksi Suomessa. Lajin vetovoima ja kova kysyntä ovat synnyttäneet paineita rakentaa lisäkenttiä varsinkin suuremmissa kaupungeissa. Lahdessa trendi on Nurmen mukaan samansuuntainen kuin esimerkiksi Turussa, Tampereella ja Jyväskylässä, joihin on rakennettu ja rakennetaan lähitulevaisuudessa lisää padel-kenttiä. Helsinki on kenttien määrässä mitattuna oma lukunsa Suomessa.

– Helsingistä leviäminen lähti ja on etenemässä siitä maakuntiin. Syy leviämiselle on lajin helppo aloittaminen. Monilla uusilla pelaajilla on ennestään esimerkiksi tennis- tai squash-taustaa. Lisäksi laji on sosiaalinen, ja sitä on hauska pelata, Nurmi valotti.

Janus-areenalla tilaa uudelle kentälle

Ensi vuonna 40 vuotta täyttävä Lahden tennis- ja squash-keskus haluaa olla mukana kehityksessä. Nurmen mukaan yhtiössä kartoitetaan tulevia investointitarpeita seuraamalla mailapelien kehityssuuntia Suomessa. Padel-kenttiä voidaan tehdä lisää, mikäli tarvetta sellaiselle syntyy. Nurmi ei silti halua tehdä kiveenhakattuja päätöksiä kenttien ja lajivalintojen suhteen.

– Meillä on Janus-hallissa vielä noin tenniskentän kokoinen mahdollisuus rakentaa lisää, mutta sitä en osaa vielä sanoa, mikä on laji. Se on melko varmaa, että vuoden, parin sisään jotain joka tapauksessa tehdään. Eiköhän me kuitenkin näissä mailapeleissä tulla pysymään, Nurmi kertoi.

Kisapuistossa uuden rakentaminen alkaa käydä ahtaaksi. Halliosakeyhtiöllä on padel-kenttien rakentamisen jälkeen yhteensä 25 omaa kenttää Kisapuistossa ja Janus-areenassa. Tulevaisuudessa on päätettävä, halutaanko toimintaa laajentaa kolmannelle tontille vai kehittää nykyisiä tiloja.

– Jos harrastajia riittää samalla tavalla kuin kohta 40 vuotta on riittänyt, eihän meillä ole muuta vaihtoehtoa kuin parantaa lajien olosuhteita uusimalla tai tekemällä uutta. Se on vähän niin kuin meidän elämäntehtävä tietyllä tapaa, Nurmi naurahti.

Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi