Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Naiskiekon momentum kannattaa hyödyntää - Kari Eloranta toivoo buumin jatkuvan

Valmentaja Kari Eloranta aikoo jatkaa naisten maajoukkueessa ensi kaudella.

Kari Eloranta työskenteli päävalmentaja Pasi Mustosen taustavoimana MM-kisoissa. Kuva: Mikko Stig

Naisten jääkiekkomaajoukkue saavutti historiallisen hopeamitalin päättyneistä MM-kotikisoista. Päävalmentaja Pasi Mustosen oikeana kätenä turnauksessa toiminut lahtelainen Kari Eloranta on kotiutunut tiiviin pariviikkoisen jälkeen takaisin kotimaisemiin.

Suomen joukkue on viettänyt viimeisen kuukauden tiiviisti yhdessä. Ensimmäiset kaksi viikkoa joukkue leireili Vierumäellä, toiset kaksi viikkoa naisleijonat vietti kisakaupungissa Espoossa.

– Puhutaan mitä puhutaan, meillä oli huipputurnaus ja sen pohjalta oli kiva palata kotiin. Finaali oli tosi tunteikas ja yritettiin vielä pelin jälkeen pukukopissa korostaa, kuinka hienosta saavutuksesta oli kyse, vaikka oltiin tietysti tosi pettyneitä, Eloranta kertasi.

Finaalin jälkeen Suomen joukkue lähti puimaan finaalia läheiseen ravintolaan. Paikalla suomalaiset kokivat yllätyksen, kun ravintolassa olleet Kanadan joukkueen pelaajat tekivät naisleijonille kunniakujan. Eloranta oli otettu vastustajan kunnioittavasta eleestä. Yleensä rauhallisesti esiintyvä Eloranta myönsi finaalitappion riipaisseen syvältä.

Ihme, jos tämä näkyvyys ja menestys eivät viimeistään avanneet ovia.

–Kyllä se edelleen tuntuu. Mutta kuten sanoin, pelattiin erinomainen turnaus ja onnistuttiin venymään vielä kahdessa viimeisessä ottelussa. Meillä on monta syytä olla ylpeitä, Eloranta sanoi.

Kotikisat oli Elorannalle uusi kokemus. Niitä ei osunut pitkälle pelaajauralle, eikä sen jälkeen valmennusuralle ennen Espoon-kisoja.

Intoa riittää maajoukkueelle

63-vuotias Eloranta vakuuttaa innokkuuttaan jatkaa naisten maajoukkueessa myös ensi kaudella päävalmentaja Pasi Mustosen apuna. Mustonen oli itse kysynyt Elorannan jatkohaluista ja niitähän riitti.

Turnauksen jälkeen on aika miettiä lähitulevaisuutta. Elorannalle tuli täyteen toinen kausi naisten maajoukkueen mukana. Pelaajien kehitys on kokeneen valmentajan mielestä ollut kiitettävää ja hyvää työtä on Elorannan mielestä syytä jatkaa maajoukkueessa ja myös naisten kotimaisessa liigassa.

Raha ja näkyvyys ovat suuressa osassa matkalla kohti ammattimaista toimintaa. Viime vuoden olympialaisten jälkeen pronssia saavuttaneen joukkueen pelaajille myönnetty 10 000 euron apuraha on parantanut harjoittelun laatua. Se ei yksinään selitä kotiturnauksen hopeasijaa, mutta on Elorannan mielestä yksi tekijä muun kehittymisen ohessa.

–On tärkeää, että naiset saavat harjoitella ammattimaisesti ja panostaa kunnolla. Työvuoron sijaan pelaaja voi tehdä harjoituksen, on sillä iso merkitys. Laji menee eteenpäin sitä kautta, kun luodaan mahdollisuuksia, Eloranta näki.

"Ihme, jos ovet eivät aukea"

Naisten jääkiekko nosti päätään kotikisojen ansiosta. Finaalin loppuunmyyty jäähalli ja yli miljoona TV-katsojaa ovat Elorannan mielestä asioita, joiden tuoma buusti kannattaa hyödyntää.

–Ihme, jos tämä näkyvyys ja menestys eivät viimeistään avanneet ovia esimerkiksi firmojen suuntaan, Eloranta näki.

Päijät-Hämeessä naisten joukkueet ovat harvassa. Moni tyttöjuniori harjoittelee poikien kanssa, jotta pääsevät kehittymään.

–Kyllä se vähän oudolta tuntuu, jos ei saada tämän kokoisella talousalueella tyttö- tai naisjoukkuetta kasaan. Ei sitä voi tietenkään pakottaa. Uskon, että täällä voisi olla kiinnostusta sen suhteen. Itse rakastan jääkiekko ja toivoisin, että täällä Lahdessakin saataisiin aloitettua toimintaa, Eloranta tuumasi.

Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi