Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Flexolahden uljas tarina päättyi SM-hopeaan

"Kultaa haettiin, mutta hopeakin on hyvä saavutus", Flexolahden pelaajavalmentaja Jari Blomberg (vas.) sanoi joukkueen viimeisen SM-turnauksen jälkeen. Kuva: Pertti Louhelainen

Kaukalopallon erikoisseuran Flexolahden tarina on päättynyt. Yli parinkymmenen vuoden ajan kaukalopallotaivaalla nähdyn Flexolahden viimeiset luistinpiirrot nähtiin viikonloppuna Varkaudessa, jossa pelattiin avoin SM-lopputurnaus. Flexolahti sijoittui kymmenen joukkueen SM-karkeloissa lopulta hopealle.

Flexolahti selvitti tiensä finaaliin tappioitta. Viimeisessä näytöksessä vastaan asettui nimekkäällä ryhmällä liikkeellä ollut kuopiolainen TNC, joka nappasi Suomen mestaruuden värikkäiden vaiheiden jälkeen lopulta lukemin 12–7.

– Meillä oli lopputurnauksessa monta onnistujaa, mutta turha puhua yksittäisistä nimistä, sillä joukkueena mentiin. Kunniakasta olisi nimetä kaikki joukkueen pelaajat, koska tässä kohdin pitää katsoa nimenomaan isoa kuvaa. Sitä upeaa tarinaa, jota kymmenet pelaajat ovat olleet luomassa, joukkueen pelaajavalmentaja Jari ”Elmo” Blomberg herkisteli.

– Tämä SM-lopputurnaus oli meille erityisen tunteikas tapahtuma, sillä tiesimme sen jäävän seuran viimeiseksi. Kultaa haettiin, mutta hopeakin on hyvä saavutus.

Flexolahden tarinan kruunu nähtiin keväällä 2014, jolloin seura juhli SM-kultaa. Lahtelaisseuran palkintokaapista löytyy myös muun muassa kaksi SM-hopeaa. Seuran nimi on tullut tutuksi myös lajin 35-vuotiaiden SM-kisoista, joissa se saavutti neljä Suomen mestaruutta.

– Joukkueessamme oli aina erityinen ilmapiiri, ns. Flexo-henki kukoisti. Nojasimme mottoomme ”vauhti, voima ja veljeys”. Nyt vauhti ja voima himmenevät kilpailumielessä, mutta veljeys jää. Se on lopulta kaikkein rakkain ja tärkein muisto, Blomberg alleviivasi.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi