Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Loimaa valmis ensimmäiseen finaaliin - ”Katsotaan, meneekö lataus yli vai ei”

Loimaan valmentaja Arttu Mannelin odottaa innolla finaalisarjaa entistä seuraansa vastaan.

Arttu Mannelin (edessä) kohtaa finaalisarjassa hyvän ystävänsä Petri Vellingin (taustalla). Kuva: Katja Luoma

Unelmafinaali. Runkosarjan kaksi parasta joukkuetta. Tuttujen valmentajien kaksintaisto. Kaveruksia vastustajan leirissä.

Koripallon 1A-divisioonan loppuotteluissa Lahti Basketballin ja Loimaan Bisonsin välillä on niin älyttömän paljon mielenkiintoisia pointteja, että niistä on täysin turha valita vain yhtä.

Ennakkosuosikin viittaa on heitetty runkosarjan ykköspaikan nimiinsä vieneelle lahtelaisryhmälle. Loimaan Bisonsin päävalmentaja, Lahti Basketballin penkin päässä kaksi vuotta toiminut Arttu Mannelin sysää myös paineet vastustajan niskaan.

– LaBa on voittanut kaikki kauden kolme aiempaa kohtaamistamme. Joukkue on kääntänyt kovan rutiinin, fiksuuden ja henkilökohtaisen taidon avulla useita tiukkoja matseja voitoiksi. LaBaa vastaan ei riitä se, että on yhdessä asiassa kentällä parempi. Joukkueelta löytyy useita variaatioita kumpaankin päähän kenttää, Mannelin sanoo.

"Eivätköhän kipinät lentele nytkin"

Bisons joutui vääntämään puolivälierissä viiden ottelun sarjan Helsingin Namikaa vastaan. Välierissä biisonilauma jyräsi HBA-Märskyn suoraan otteluvoitoin 3–0.

Mannelinilla on ollut jännä playoff-kevät tähän asti, sillä ensimmäisellä kierroksella hän mittasi valmentajien kaksintaistossa Timo Saukkolan ja semifinaaleissa Antti Koskelaisen.

Molemmat koutsit ovat lahtelaiskasvatteja ja Mannelinin hyviä ystäviä.

Sama trendi jatkuu myös finaaleissa, kun lahtelaisia käskyttää Petri Velling, Mannelinin hyvä ystävä hänkin.

– Meillä lentelivät kipinät jo seitsenvuotiaina, kun kohtasimme ensimmäisiä kertoja junnupelaajina. Eivätköhän kipinät lentele nytkin. Unelmafinaali on edessä. Molemmista joukkueista löytyy lahtelaisväriä.

"Piti vähän hillitä tunteita"

Vaikean pelillisen vaiheen jälkeen loimaalaiset ovat nyt löytäneet peli-ilonsa ja itseluottamuksensa.

– Meillä on vahva rosteri. Huili välierien ja finaalien välissä teki joukkueelle tosi hyvää. Kevät on ollut meille vaikea. Nyt olemme päässeet omalle tasollemme. Nautimme pelaamisesta. Maha ei ole vielä täynnä, vaan nälkää riittää.

– Runkosarjan kohtaamiset olivat spesiaaleja tapahtumia, joissa piti vähän hillitä tunteita. Odotan kamppailuita kiivaasti. Katsotaan, meneekö lataus yli vai ei, Mannelin pohtii.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi