Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Salibandyväelle esitellään Lahdessa hallihankkeita tasaisin väliajoin – mikään ei ole toteutunut

"En näe, että mikään kaupallinen halli toimisi täällä ilman Kortteliliigan mukanaoloa", sanoo Päijät-Hämeen Salibandyseuran toiminnanjohtaja Jari Koskinen.

Kortteliliigan johtohenkilöille on aika ajoin esitelty salibandyhallihankkeita, joista mikään ei ole lopulta konkretisoitunut. Tilanne nykyisessä pesäpaikassa Energiahallilla on tyydyttävä. Kuva Mimmiliigan loppuottelusta 2017. Kuva: Juha Peurala

Salibandy- ja koripalloväen salipula ei helpotu ratkaisevasti niin kauan kuin uusia halleja ei rakenneta. Suunnitelmia on ollut ja on yhä, mutta näyttää siltä, että lähiaikoina ei minnekään ole uusia saleja syntymässä.

Koripallon puolella suunnitelmat ovat Lahti Basketballin toiminnanjohtajan Roope Suonion mukaan ”tosi alkeellisella tasolla” ja toistaiseksi ennemminkin unelmointia, joten niistä ei ole enempää kerrottavaa.

Päijät-Hämeen Salibandyseuran toiminnanjohtaja Jari Koskinen kertoo, että häneen on melko äskettäin muutamakin taho ollut yhteydessä hallisuunnitelmista.

– Joku ottaa yhteyttä ja kysyy, paljonko me sitoudumme ostamaan tulevasta hallista vuoroja. En minä voi toiminnanjohtajana määrätä joukkueitamme ostamaan vuoroja. Jokainen joukkue on itsenäinen yksikkö, vaikka ne meidän ry:n alla toimivatkin.

Koskinen arvelee, ettei pelkällä junioriseurojen maksuvalmiudella saada yksityisiä halleja kannattavaksi. Tuntihinnat ovat eri luokkaa kuin kaupungin saleissa, joiden hinnoittelussa kaupunki tukee junioriseuroja merkittävästi.

– En näe, että mikään kaupallinen halli toimisi täällä ilman Kortteliliigan mukanaoloa, Koskinen sanoo.

Kortteliliigan toiminnanjohtaja Jake Ropponen kertoo, että vuoroista on jonkinlaista pulaa aina, mutta yhteisö on kohtalaisen tyytyväinen salibandyn nykyiseen salitilanteeseen ja pesäpaikkaan Energiahallilla.

– Kortteliliigassa on melkein 27 vuotta pelattu salibandyä. Keskimäärin varmaan kahden vuoden välein on ollut hankkeita ilmassa ja meihin on oltu yhteydessä, mutta suunnitelmista yksikään ole konkretisoitunut. Olemme odottavin mielin, Ropponen sanoo.

Kaupunki tiedostaa tilanteen

Lahden kaupungin liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki toteaa, että salitila on lisääntymässä uusien monitoimitalojen valmistuessa, mutta ne palvelevat lähtökohtaisesti juniori- ja harrastetoimintaa.

– Edustusjoukkueiden ottelut ovat oma maailmansa. Vaatimukset kasvavat lajista riippumatta, ja lajit eriytyvät. Koripallolle ja salibandylle on erilaiset lattiapinnoitteet ja alustat, Lanki muistuttaa.

Tarvetta yksityiselle lisäinfralle olisi. Lanki pitää mahdollisena, että kaupunki lähtee jollakin tavalla hankkeisiin mukaan, mutta liikkumatila on rajallinen, sillä jo nykyiset investoinnit painavat kaupungin taloutta.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi