Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Ei pikkuinen lämpöaalto, vaan yli 39 asteen kuume usealla pelaajalla - puolivälieräsarjan alku siirtyy

Lahti Basketballin puolivälieräsarjan alku siirtyi poikkeuksellisen kuume-epidemian vuoksi. Seurassa ollaan kiitollisia jyväskyläläisvastustajalle myötämielisyydestä.

Lahti Basketballin toiminnanjohtaja Roope Suonio ei muista pelaajaurallaan todistaneensa vastaavaa kuume-epidemiaa kuin joukkueen sisällä nyt on. Kuva: Mirja Hussain

Lahti Basketballin piti aloittaa puolivälieräsarja Jyväskylä Basketball Academya vastaan keskiviikkona kotiparketilla. Toisin kuitenkin kävi.

Syy ottelusarjan aikataulumuutoksiin löytyy piinaavasta ja hurjasta kuume-epidemiasta. Tiistaina yli puolet joukkueen pelaajista oli kovassa kuumeessa.

– Viisikollinen avainpelaajiamme on sivussa. Kyse ei ole mistään lämpöaallosta, sillä useampi kaveri on kärsinyt yli 39 asteen kuumeesta. Anoimme ottelusiirtoa, ja onneksi se onnistui, Lahti Basketballin toiminnanjohtaja Roope Suonio sanoo.

Veikkaan, että perjantain ottelukin voi olla aika vaikea. Mutta onneksi meillä on rutinoitunut ja vahva joukkue. Toiminnanjohtaja Roope Suonio

Suonio jakoi kiitosta sekä JBA:lle sekä liitolle.

– Suuri kiitos kuuluu jyväskyläläisten päävalmentaja Mikko Tupamäelle sekä Koripalloliitolle, koska he suhtautuivat tähän niin myötämielisesti. Tämä on kaikkien osapuolten kannalta varmasti hyvä ja oikea ratkaisu. Terveyden kanssa ei leikitä, Suonio korostaa.

Uusi tilanne kokeneelle tekijälle

Osa lahtelaispelaajista on ollut kuumeessa jo useita päiviä. Sen takia harjoituksissakin on ollut normaalia rauhallisempaa.

– Jokaisella pelaajalla on lääkärintodistus. Olen tyytyväinen, että saimme asiat sovittua. Vastustajan ei olisi tarvinnut välttämättä hyväksyä siirtoa. Ihan tarkkaan en osaa sääntöä tulkita, mutta meillä on 12 pelaajaa kokoonpanossa, joista vähintään viisi olisi sivussa. Mielestäni vähintään kahdeksan pelaajaa pitää olla pöytäkirjassa, Suonio sanoo.

Joukkueen valmistautuminen kauden tärkeimpään hetkeen olisi siis voinut sujua valoisimmissakin merkeissä.

– Eihän tämä tietenkään ole ideaalitilanne. Veikkaan, että perjantain ottelukin voi olla aika vaikea. Mutta onneksi meillä on rutinoitunut ja vahva joukkue. Me vain sisuunnumme tällaisesta.

Suonio ei muista omalta uraltaan vastaavaa tilannetta.

– Vaikka olen nähnyt ja kokenut kaikenlaista, niin tämä on uusi juttu. Mutta minkäs teet. Toivon vain, että pelaajat tervehtyisivät ja pääsisimme kilpailemaan JBA:n kanssa urheilullisesti ja rehdisti puolivälieräsarjan paremmuudesta.

Molempien suostumus tarvittiin

Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm on tyytyväinen siihen, että joukkueet löysivät yhteisymmärryksen.

– Kyseessä on äärimmäisen poikkeuksellinen tilanne. Ottelusiirtoihin ei olisi suostuttu ilman molempien joukkueiden suostumusta, Westerholm taustoitti tiedotteessa.

Ottelusarja käynnistyy perjantaina Jyväskylässä, jonka jälkeen kaksi seuraavaa kamppailua pelataan Lahdessa. Kotipelipäivät ovat sunnuntai (24.3.) ja tiistai (26.3.).

Otteluohjelma

Avauspeli Jyväskylässä

Lahti Basketballin ja JBA:n puolivälieräsarjan uusittu ohjelma (jatkoon 3 voitolla):

1. puolivälierä JBA–LaBa, pe 22.3. kelo 18.30.

2. puolivälierä LaBa–JBA, sunnuntaina 24.3. kello 14.00.

3. puolivälierä LaBa–JBA, tiistaina 26.3. kello 18.30.

Tarvittaessa: 4. puolivälierä JBA–LaBa, torstaina 28.3. kello 18.30, ja 5. puolivälierä LaBa–JBA, lauantaina 30.3. kello 14.00.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi