Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Suomalaista e-urheiluhistoriaa tehnyt ENCE haluaa pysyvästi maailman parhaaksi

"Pelin aikana emme koskaan anna toisillemme negatiivista palautetta, koska se häiritsisi keskittymistä", kertoo ENCE-joukkueen jäsen Jere "sergej" Salo. Kuva on syksyltä 2018. Kuva: Johannes Wiehn

Jääkiekkoseura Lahden Pelicansin yhteistyöorganisaatio ENCE teki viikonloppuna suomalaista elektronisen urheilun historiaa. Slaava Räsäsen valmentama joukkue (Aleksi Jalli, Aleksi Virolainen, Sami Laasanen, Jani Jussila ja Jere Salo) ylsi Counter Strike: Global Offensive -pelin major-turnauksen finaaliin Puolan Katowicessa.

Maailman ykkösjoukkue ja kolmannen major-tittelinsä saavuttanut tanskalainen Astralis voitti ensimmäistä kertaa major-turnaukseen osallistuneen ENCE:n Spodek-areenalla järjestetyssä finaalissa lukemin 2-0 (16–11, 16–4).

ENCE:n turnaus oli finaalitappiosta huolimatta täysin poikkeuksellinen, sillä joukkueen pelaajista neljä pelasi ensimmäisessä major-turnauksessaan. Suomalaisjoukkue ei ollut edennyt koskaan aiemmin pudotuspeleihin pelin major-turnauksessa.

ENCE:n saavutus hakee vertaistaan, mutta Räsäsen suojattien tulevaisuuden tavoitteet ovat vieläkin korkeammalla.

– Emme tyydy missään nimessä tähän. Nälkä kasvaa ja haluamme ykköseksi. Sen lisäksi haluamme pysyä siellä. Ensin lyömme itsemme läpi ja sen jälkeen taistelemme, ettemme menetä titteliä, toteaa ENCE-käskijä Radio Voiman haastattelussa.

Major-turnaukset ovat Counter-Striken arvokkaimpia. ENCE kuittasi kakkossijasta 150 000 dollaria.

Suurista palkintorahoista ja massiivisista harrastajamääristään huolimatta e-urheilu ei ole vielä voittanut suomalaista keihäs-, hiihto- ja kiekkokansaa täysin puolelleen. Myös Räsänen on saanut kuulla kyllästymiseen asti väitteitä, ettei e-urheilu ole urheilua, koska siinä ei tule hiki.

– Olen kuullut siitä todella paljon, enkä ole ikinä halunnut ottaa mitään kantaa. Mulle on ihan sama, mitä muut ajattelevat. Moni ihminen rakastaa, moni voi vihata tai ei vain ymmärrä. Sillä ei ole mitään väliä. Me teemme tätä ja kukaan ei tule siihen vaikuttamaan, sanoo Räsänen hymyillen.

ENCE nousee menestyksellään pelin rankingissa todennäköisesti maailman viiden parhaan joukkueen joukkoon, mikä taannee sille jatkossa suoria turnauskutsuja maailman huipputurnauksiin.

Lue myös: Ence hakee urheiluosaamista Pelicansilta, Pelicans globaalia näkyvyyttä
 
Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi