Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Kolumni: Missä ovat Suomen frida-karlssonit?

Kuva: Marko Happo

MM-Lahden ja Etelä-Korean olympialaisten menestysputkea pohjoismaisissa hiihtolajeissa ei ole saatu jatkettua tänä talvena Suomen maajoukkueessa.

Viisi mitalia Lahdesta ja neljä Pyeongchangista antoivat odottaa enemmän myös Seefeldistä. Myös valmennusjohto on elänyt tätä edellistalvien unelmaa päämääriä asetellessaan.

Tavoitteiden sijaan toteuma on, että ennen kahta viimeistä MM-hiihtopäivää on Suomen lippu nostettu mitalisalkoon vasta kerran.

Optimistin ohuet saumat lauantaille ja sunnuntaille löytyvät yhdistetyn viestinelikosta, Krista Pärmäkoskesta ja Matti Heikkisestä.

Pessimisti taas yltää ennusteissaan korkeintaan pistesijoille, joilla pääsee hymyilemään palkintokorokkeelle todellisten venyjien viereen.

MM-Seefeldissä on saatu pientä tulosta samojen jo vuosia Suomea hiihtolajeissa kannatelleiden urheilijoiden kautta. Mutta missä ovat tällä hetkellä Suomen Frida Karlsson tai Alexander Bolshunov? Alle 25-vuotiaat tai Karlssonin tapauksessa alle 20-vuotiaat maailmanluokan menijät.

Pärmäkoski ja Iivo Niskanen sellaisia aikoinaan olivat, mutta nyt heidänkin käsissään ovat kestävyysurheilijan parhaat vuodet.

Hiihtomaailman huipulle kasvaakseen ei tarvitse kypsyä keski-ikäiseksi. Toki sinne pääsy vaatii nuorelta ennen kaikkea tinkimätöntä voittajaluonnetta, aikuisemman silmiin vähän ärsyttävääkin.

Maastohiihtäjänä tuskin olet voinut tehdä lapsuudessasi liikaa erilaista ulkoliikuntaa, puhumattakaan liian aikaisesta lajivalinnasta. Esimerkkinä tästä juurikin Karlsson, joka kuljetti hiihdon rinnalla pitkään totta kai kilpajuoksua, mutta myös jalkapalloa ja käsipalloa.

Outi Poikonen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi