Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

"Väitän, että olen Suomen vahvin kassa" – Instagramin Kassahihnamiehenä tunnettu painonnostaja rikkoo ennätyksiä

Lahden Atomin voimanpesä Jesse Nykänen panee SE-tuloksia uusiksi 89 kilon sarjassa. Perjantai-iltaisin hän kerää "Kassahihnamiehenä" seuraajat Instagram-livelähetyksen äärelle.

”Kassahihnamies” Jesse Nykäsen perjantai-iltojen Instagram-livelähetyksillä on parhaimmillaan ollut useita satoja seuraajia. Kuva: Mirja Hussain

Lahden Atomin nostaja Jesse Nykänen, 23, on hyvästellyt terveyshuolensa, ja tulosta tulee. Tammikuussa Tampereella syntyivät 89 kilon sarjan SE-lukemat niin tempauksessa (141 kg), työnnössä (172 kg) kuin yhteistuloksessakin (313 kg). Viikonloppuna Nykänen voitti SM-kultaa kaikissa lajeissa ja kaunisteli tempauksen Suomen ennätykseksi 142 kiloa.

Syksyllä tajusin, että näin ei voi jatkua. Painonnostaja Jesse Nykänen

Luonnollisesti Nykänen kuuluu myös Suomen EM-joukkueeseen. Kisat käydään Georgian Batumissa 6.–13. huhtikuuta.

– Taso on siellä todella kova. Parhaat ovat paikalla, kun olympiapaikoista kisataan. Suomen ennätyksiä lähden tekemään, ja katsotaan sitten mihin se riittää. Sijoitukseen viidentoista sakissa olisin tyytyväinen, Nykänen kertoo.

Keskiviikkona Nykänen suuntasi maajoukkueen valmistautumisleirille Rovaniemelle. Kauden päätavoite on 23-vuotiaiden EM-kilpailut heinäkuussa Moldovassa.

– Se on viimeinen kerta, kun saan ikäluokan EM-kilpailuihin osallistua. Olen tempauksessa hyvä. En pidä mitalia tempauksessa mahdottomana.

Jesse Nykästä valmentaa hänen isänsä Markku. Heidän seuransa Lahden Atomi täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Kuva: Mirja Hussain

Nuorena ahnehtii

Nykäsen viime kausi oli rikkonainen kyynärpäävamman ja selkäongelmien vuoksi.

– Syksyllä tajusin, että näin ei voi jatkua. Joka päivä ei tarvitse nostaa yhtä paljon kuin huippupäivänä. Nuoruuden energialla on helppo alkaa ahnehtia ja lyödä lisää rautaa tankoon, mutta tässä lajissa ei auta kiirehtiä. Olen oppinut kärsivällisemmäksi. Ei Roomaakaan päivässä rakennettu.

Mitä korkeammalle tasolle nostaja pääsee, sitä tiukemmassa edistysaskeleet ovet.

– Vuosi sitten yhteistulokseni oli 305 kiloa. Nyt se on 313. Joku voi ajatella, että se ei ole kummoinenkaan parannus. Minä olen toista mieltä.

Olympialaiset 2024 maalina

Jesse Nykäsen askelmerkit painonnostajana ovat selvät. Tähtäin on Pariisin olympialaisissa 2024. Sitä kohti mennään järkähtämättä. Tokion vuoden 2020 olympialaisiin Nykänen ei aio osallistua.

– Sarjani 89 kiloa ei ole olympiasarja. Keskityn nyt kisamaan ja tekemään ennätyksiä tässä sarjassa.

Pariisiin mennessä lihasmassaa on tarkoitus kerryttää niin, että on järkeä kilpailla 96-kiloisten joukossa. Silloin nostaja haluaa olla parhaimmillaan ja päättää uransa tyylikkäästi.

– Lopetan olympialaisten jälkeen. Olen silloin 28-vuotias. En usko, että pystyisin enää kolmekymppisenä merkittävästi parantamaan. Elämässä on muutakin kuin kilpaurheilu.

Jesse Nykäselle on kertynyt jo rivi SM-mitaleita. Kuva: Mirja Hussain

Kassahihnamies lähettää Insta-liveä

Nykänen opiskelee liiketaloutta Kouvolan ammattikorkeakoulussa. Hän aloitti viime syksynä ja aikoo valmistua tradenomiksi keväällä 2022.

Alan töitä hän tekee äitinsä Leena Nykäsen omistaman Rautatienkadun K-Marketin kassalla.

– Väitän, että olen Suomen vahvin kassa. Pidän myyntityöstä ja asiakaspalvelusta.

Suomen vahvimman kassan työskentelyä voi seurata suorana lähetyksenä perjantaisin Instagramissa.

– Minut tunnetaan Instassa (Instagram) nimellä Kassahihnamies. Live alkaa perjantaisin kello 19.30 ja kestää tunnin. Tosin tänä perjantaina sitä ei tapahdu, kun olen maajoukkueleirillä. Kamera kuvaa ja hihna pyörii. Palvelen asiakkaita ja sopivissa väleissä vastailen katsojien kysymyksiin. Parhaimmillaan katsojia on ollut melkein 700, Jesse Nykänen sanoo.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi